Отидете към основна версия

895 2

Половината от жените предпочитат работата пред децата

  • кариера-
  • жените-
  • децата

Те предпочитат професионалното развитие пред семейния живот

Половината от жените без деца изпитват сериозни опасения от това как евентуалното раждане ще се отрази на тяхната кариера и предпочитат професионалното развитие пред семейния живот, съобщи hrmagazine.co.uk.

Данните са от проучване на Асоциацията на счетоводните техници. В него са участвали 2000 жени, работещи в различни сектори на бизнеса. Половината от тях имат деца, а другата половина не. Според него 67% от анкетираните дами се притесняват от влиянието, което децата биха имали над тяхното професионално развитие. 49% от жените без деца смятат, че техните кариери не им предлагат гъвкавия график, от който ще имат нужда, за да отгледат евентуално свое дете.

В същото време 24% от жените с деца признават, че те са се отразили на тяхното професионални развитие. 65% от тях обмислят повторни специализации, за да си осигурят така нужния по-гъвкав работен график. Трудното балансиране между професионалните ангажименти и грижата за деца правят по-трудно задържането на работа за младите майки. Една пета от тях признават, че техните работодатели рядко проявяват достатъчно разбиране.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини