Отидете към основна версия

1 349 1

Ръстът на осигуровките се отлага за 2017 г.

  • осигуровки-
  • ръст

Кабинетът е решил да отложи увеличаването на осигуровките за пенсия и безработица с една година, съобщава вестник "Сега" в новия си брой.

Вместо от догодина по-високата осигурителна тежест - с 4.5% за 12 години - се предвижда да влезе в сила от 2017 г. Това става ясно от публикуваните за обществено обсъждане промени в Кодекса за социално осигуряване.

Те отразяват мерките за пенсионна реформа на вицепремиера Ивайло Калфин, които бяха представени преди седмица с одобрението на премиера и финансовия министър - увеличаване на възрастта и стажа за всички работещи и на осигурителната тежест. Калфин настояваше обаче нарастването на осигуровките да започне още догодина.

Финансовият министър изненадващо смени позицията си и подкрепи ръста на осигуровките. Явно обаче някой е убедил Калфин това да не се случва още от догодина, а да бъде отложено. Промените не са придружени с финансова обосновка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • КРИБ е против вдигането на осигуровки

    Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) е против увеличението на осигуровки, заяви нейният председател Кирил Домусчиев. ...
    22.10.2015
    716
    0