Отидете към основна версия

3 477 7

Пиер Луврие върна компаниите на Цветан Василев

  • пиер луврие-
  • компании-
  • цветан василев-
  • бтк

Белгийският предприемач Пиер Луврие обяви, че активите на стойност от 840 млн. евро, които придоби в България през 2015 г., сега са върнати на предишния им собственик.

Това става ясно от официално PR съобщение, разпространено от PRNewswire. 

В документа се подчертава, че г-н Луврие няма повече никакъв интерес към тези активи.

Сключеното на 31 януари 2015 г. предвиждало опцията да се върнат акциите на предишния собственик при определени обстоятелства. В момента това право е било приложено.

"Моята причина да инвестирам в тези бизнеси беше да подпомогна преструктурирането на групата компании, която вярвах, че е изключително силна. Оказа се обаче невъзможно да получа съгласието на всички заинтересовани страни в приемливи срокове. Оставам уверен, че тази група компании има прекрасно бъдеще, и желая на всички ангажирани страни успех." Това заявява Пиер Луврие, цитиран в разпространеното PR съобщение.

Пиер Луврие е белгийски инвеститор и предприемач с 20-годишна кариера, който успешно е инвестирал в разнообразни специални ситуации в цяла Европа в сектори като земеделие, преработка на храни, недвижими имоти, телекомуникации и технологии, припомнят от PR агенцията.

На нарочно свикана пресконференция, свикана на 24 март, беше обявено, че срещу 1 евро са купени от международната компания LIC33 телекомуникационният оператор „Виваком“, оръжейните дружества „Дунарит“ и AviоNams, така и First Digital, GARB, NURTS и други.

Тогава Пиер Луврие посочи, че като традиционна инвестиционна LIC33 ще се заемат с преструктуриране на активите на изкупените фирми, както и с изплащане на техните дългове и инвестиране.

 

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини