Last news in Fakti

24 Юли, 2015 08:12 3 473 7

Пиер Луврие върна компаниите на Цветан Василев

  • пиер луврие-
  • компании-
  • цветан василев-
  • бтк

Белгийският предприемач Пиер Луврие обяви, че активите на стойност от 840 млн. евро, които придоби в България през 2015 г., сега са върнати на предишния им собственик.

Това става ясно от официално PR съобщение, разпространено от PRNewswire. 

В документа се подчертава, че г-н Луврие няма повече никакъв интерес към тези активи.

Сключеното на 31 януари 2015 г. предвиждало опцията да се върнат акциите на предишния собственик при определени обстоятелства. В момента това право е било приложено.

"Моята причина да инвестирам в тези бизнеси беше да подпомогна преструктурирането на групата компании, която вярвах, че е изключително силна. Оказа се обаче невъзможно да получа съгласието на всички заинтересовани страни в приемливи срокове. Оставам уверен, че тази група компании има прекрасно бъдеще, и желая на всички ангажирани страни успех." Това заявява Пиер Луврие, цитиран в разпространеното PR съобщение.

Пиер Луврие е белгийски инвеститор и предприемач с 20-годишна кариера, който успешно е инвестирал в разнообразни специални ситуации в цяла Европа в сектори като земеделие, преработка на храни, недвижими имоти, телекомуникации и технологии, припомнят от PR агенцията.

На нарочно свикана пресконференция, свикана на 24 март, беше обявено, че срещу 1 евро са купени от международната компания LIC33 телекомуникационният оператор „Виваком“, оръжейните дружества „Дунарит“ и AviоNams, така и First Digital, GARB, NURTS и други.

Тогава Пиер Луврие посочи, че като традиционна инвестиционна LIC33 ще се заемат с преструктуриране на активите на изкупените фирми, както и с изплащане на техните дългове и инвестиране.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    И какво трябва да очакват българите, не се споменава.
  • 2 леле

    0 0 Отговор
    Страшен схемаджия е тоя Василев, как се е нагушил, не е истина!
  • 3 лимонад

    0 0 Отговор
    хайде сега - държавата да си ги прибере, за да си върне част от загубите.
  • 4 шишо

    0 0 Отговор
    тая схема да не сме я направили ,че да може някой после да си върне парите -много моля-не ставайте от глупави...по-глупави
  • 5 Абанос

    0 0 Отговор
    Надали има някой учуден от тази новина. Още тогава беше ясно, че Луврие действа от името на Цветан Василев.
  • 6 До кога така

    0 0 Отговор
    И отново Цецо Василев ни го набута трансгранично! До кога прокуратурата ще спи??? Този човек е за затвора!!!
  • 7 Истината

    0 0 Отговор
    Историята с Пиер си беше нагласена. Беше ясно, че е поставен от Цветан Василев, за да придобие активите, да ги спаси от квесторите и в последствие да ги прехвърли на Василев