Отидете към основна версия

8 359 11

Почина най-големият акционер в BMW

  • bmw-
  • йоханна-мария квант-
  • акционер

Йохана-Мария Квант живееше затворено, не канеше гости и избягваше публичните прояви

Снимка: АП/БТА
Почина най-големият акционер в BMW, съобщи АП.

Йоханна-Мария Квант e издъхнала на 89 години в понеделник в Бад Хомбург. Семейство Квант притежава 46,6% от акциите в BMW.  

Следвайки неофициалния девиз на семейство Квант - "Никога нищо не говорете. Избягвайте общественото внимание", Йохана нито веднъж не е давала интервю за пресата и забранявала на сътрудниците си да общуват с журналисти. 

Йохана-Мария Квант живееше затворено, не канеше гости и избягваше публичните прояви. 

Йохана има основания да се опасява за живота си. През октомври 1978 г. всички германски вестници писаха за опита за похищение на Йохана и 15-годишната й дъщеря Сузана.

За двете богати наследници в BMW престъпниците смятали да поискат над 20 млн. марки откуп. Полиция обезвредила банда от 14 души, които вече били подготвили хлороформ, спринцовка и револвери. Оттогава представителите на семейство Квант навсякъде се движат с телохранители.

Йохана Квант отстъпваше по богаство само на две жени в Европа - британската кралица Елизабет и холандската Беатрикс. Тя дълги години подкрепяше бившия германски канцлер Хелмут Кол. Дори внесе 2,5 млн. марки във фонда на партията му ХДС за предизборната кампания през 1998 г.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини