Отидете към основна версия

8 982 5

Черти, които отблъскват хората около вас

  • черти-
  • отблъскват-
  • разговор-
  • съвети-
  • разсеян-
  • високомерен

Не е добър знак, ако не спирате да говорите

Има няколко ужасни навици и черти у хората, които отблъскват тези около тях и ги карат да странят. Entrepreneur.com посочва пет черти, които лесно могат да се разпознаят и от които трябва да се отървете, за да не „изгоните“ любимите си хора и тези, с които работите или работят за вас.

Мрачен сте

Всички сме били около такива хора. Те мрънкат, постоянно се оплакват, разказват ви как нищо в живота им не е наред – разказват ви в детайли.

Как да разпознаете дали вие самият не сте такъв? Обърнете внимание какво споделяте с любимите си хора и приятели, за какво си говорите. Ако започвате деня си с оплакване, колко много работите и колко малко сте спали, то е време да преосмислите поведението си.

Опитайте да включите в разговора си нещо положително, което ви е направило впечатление и за което сте благодарни.

Не млъквате

Били ли сте някога около човек, който не млъква през цялото време? Независимо дали това е шефът, колегата или приятел, тази черта е способна да отблъсне хората около него.

Решението е лесно – спрете да говорите толкова много! Ако ви е трудно първоначално, то намалете поне малко времето, в което приказвате, а останалите слушат ли слушат... Дайте възможност на събеседниците си да се включат в разговора.

Разсеяни сте

Ако постоянно сте на телефона – пишейки SMS-и или проверявайки имейлите си, докато останалите се опитват да говорят с вас, то нещо не е наред. Ако сте излезли на вечеря с колега, приятел или половинката, то оставете на страна поне за един час мобилния телефон.

Концентрирайте се върху разговора и бъдете любезен със събеседника.

Високомерен сте

Дори да знаете повече от останалите и да сте техен началник, показването на превъзходство и високомерие отблъскват хората около вас.

Обърнете внимание на следното – давате ли съвети на другите, или просто им се подигравате, че не знаят нещо? Постарайте се да насърчавате, да показвате пътя. По този начин другите ще искат съвет от вас, а няма да ви пренебрегват – дори да знаят, че може да им дадете правилен такъв.

Не сте искрени

Много лесно се разпознава кога един човек е фалшив, неискрен. Няма нищо лошо в това да имате мнение по даден въпрос, което не съвпада с това на другите. Но ако не вярвате на 100% в него и искате да извлечете някаква полза, то фалшът ще бъде забелязан веднага. Същото важи и ако вашето мнение е различно от това на другите, но променяте възгледите си, само за да се харесате на околните. Бъдете себе си и отстоявайте вашето мнение. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини