Отидете към основна версия

14 110 28

Петролът чупи нови антирекорди

  • петрол-
  • нефт-
  • брент

Миналият петък Камарата на представителите в американския конгрес одобри законопроект за отмяната на 40-годишната забрана за износ на суров петрол

Снимка: АП/БТА

Петролът продължава да пада, отбелязва „Блумбърг“. Сортът Брент падна до $36,2 за барел за доставките през февруари. Това е най-ниското ниво от 13 юли 2004 година.

„Блумбърг“ отбелязва, че черното злато се намира под натиск както от очакваното появяването на пазара на Иран, така и на решението на САЩ да излезе на пазара като износител.

Миналият петък Камарата на представителите в американския конгрес одобри законопроект за отмяната на 40-годишната забрана за износ на суров петрол. Според демократите това е възможност за петролните компании, в замяна на въвеждането на екологични мерки.

Съгласието за сваляне на забраната за експорт на петрол е отстъпка от страна на демократите – в замяна на предлаганите от тях промени в други сектори на икономиката.

През миналата седмица цената на щатския петрол се срина с 10,88%, което беше най-големия й спад от декември 2014 година насам. Според статистика, публикувана миналата седмица, запасите на САЩ от петрол са на най-високото си ниво от 1930 година.

Анализатори отчитат, че решението ще подпомогне американските производители и фирми, давайки им по-голямо поле за продажба.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини