Отидете към основна версия

2 041 1

Три лесни стъпки за печелене на доверие

  • доверия-
  • усмивка-
  • поглердът

Усмивката стопява напрежението у човека срещу Вас

Дали на бизнес среща, когато опитвате да спечелите интререса на инвеститор или просто когато се стремите да се доберете афекциите на някое потенциално гадже, подходът винаги е много важен, а много често в неговата основа се таи доверието.

То е тази искра, която привлича силно и сближава, то е и това което може да се загуби за секунди.

Предлагаме Ви няколко съвете, които се отнасят за този важен аспект във всяка една връзка - било то бизнес или лична.

1. Отворете клепачите си

Погледът трябва да е ясен, от него да блика енергия и жизненост. Гледайте човека, с когото разговаряте, директно в очите. Така доказвате, че имате интерес към случващото се, че слушате внимателно и анализирате ситуацията. Повдигането на вежди и кимането с глава също са доказателство за вашата съсредоточеност.

2. Посланията на ръцете

Понякога докосването на пръстите на двете ръце пред тялото може да изглежда добре - да внушава че сте центриран в изказванията си човек, който се чувства добре да бъде себе си и е заинтересован от това, което говори. Ако ги скръстите отпред или зад тялото, това ще се тълкува като дистанцираност и отегченост.

3. Усмихвайте се по-често

Усмивката стопява напрежението на отсрещната страна, тя успокоява и балансира. Тя увещава, че Вие сте доволен от работата си, чувствате се на точното място.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини