Отидете към основна версия

2 297 7

„България Ер” се дистанцира от медийната война

  • българия ер-
  • ryanair-
  • жалба
Снимка: М. Богданова ©

Твърденията на нискотарифния авиопревозвач Ryanair „се базират изцяло на спекулации и неверни данни”, заявиха в писмо до медиите от българския национален превозвач. Поводът за него е информацията предоставена по време на пресконференция на Ryanair по-рано тази седмица, че са сезирали Европейската Комисия за неплащането на дълговете на националния превозвач към летище „София”. Според Ryanair това е равносилно на държавна субсидия.

Ето и отговорът на националния превозвач:

„Ryanair не може да бъде „говорител“ на „България Ер” по никакви въпроси, свързани с дейността и плановете за развитие на националния превозвач.

Целенасочената негативна кампания срещу „България Ер” разчитаме като отчаян ход за увеличаване на пазарното присъствие на Ryanair с непазарни средства, в разрез с добрите професионални и етични практики, наложени на българския авиационен пазар. Медийното поведение на Ryanair подсказва, че компанията търси краткосрочни пазарни успехи чрез системно оклеветяване и уронване на престижа на ключов конкурент, за сметка на инвестицията в подобряване на обслужването на пътниците.

Алармираме, че подобно поведение влошава бизнес средата, а най-големият потърпевш от толерирането на нелоялни конкурентни практики ще бъдат потребителите.

Оттук нататък „България Ер” ще се дистанцира максимално от медийната война, в която Ryanair се опитва да въведе националния превозвач, тъй като считаме подобен род медийно поведение на Ryanair за несъответстващо на добрите бизнес практики - не само в авиационната индустрия, но и във всяка сфера на икономическия живот”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини