Отидете към основна версия

4 182 22

САЩ купуват ракетни двигатели от Русия

  • сащ-
  • двигатели-
  • русия

Ще бъдат поръчани до 20 двигателя РД-180

Американският консорциум  United Launch Alliance  планира да купи от руското предприятие „Енергомаш“ между 10 и 20 ракетни двигателя РД-180, съобщи Взгляд.

Възможно е сделката да бъде сключена след провеждането на президентските избори в САЩ, стига да бъде одобрена от съвета на директорите на ULA.

Компанията е съвместно предприятие между „Boeing” и „Lockheed Martin”, което използва руските двигатели, за да изпраща спътници до Международната космическа станция. Те са част от мисията Atlas V.

“Ние не просто очакваме, а сме убедени, че това ще се случи. Мога да кажа, че няма друг двигател на света, освен РД-180, който да е готов за пилотирано изстрелване на ракета Atlas V”, заяви генералният директор на „ Енергомаш“ - Итго Бушов.

Той се надява, че международната обстановка, няма да попречи на сделката. Двигатели, които вече са били изпратени в САЩ, ще бъдат използвани за изстрелванията през 2017 г. и 2019 г. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Путин и Ердоган: приятелството невъзможно

    Преди не чак толкова много време Хилари Клинтън, тогава държавен секретар на САЩ, беше политикът с план за рестартиране на отношенията с Русия. Това н ...
    13.10.2016
    15 359
    19
  • Русия vs. САЩ: презареждане

    Вашингтон и Москва отново се гледат строго и изпод вежди. Не си мислете, че някога са били приятели. Опитваха да сближат позиции, но всичко свърши лош ...
    11.10.2016
    7 825
    5