Отидете към основна версия

4 011 5

Танева уволни шестима от участвалите в партито в деня на траур

  • несебър-
  • танева-
  • уволни-
  • шестима-
  • партито

Във връзка с провеждането на работна среща - семинар в Несебър, протекъл по начин, който не е съобразен с обявения ден на национален траур за жертвите от с. Хитрино, министърът на земеделието и храните Десислава Танева освобождава от длъжност всички служебни лица, участвали в организацията по събитието, а именно:

- зам.- директорът на Регионална дирекция по горите – Варна инж. Иван Стоянов

- директорът на Лесозащитна станция – Варна инж. Мария Кирилова

- директорът на Регионална дирекция по горите – Шумен инж. Емил Гелов

- директорите на природните паркове: „Шуменско плато“, „Златни пясъци“, „Странджа“ - инж. Сашо Кунев, инж. Юлия Тумбаркова и инж. Димо Димов

Факти.бг припомня, че днес ремиерът Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени от длъжност всички служебни лица, участвали във вземането на решение за провеждането на семинар в Несебър, протекъл по начин, който не е съобразен с обявения ден на национален траур за жертвите от с. Хитрино.

Не съм се опитвала да се скрия на въпросите за празненството на горските служители от Шумен, заяви по bTV министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева.

"Въпросният директор на Районната дирекция на горите в Шумен ще бъде отстранен, както и всички останали, които са участвали в организацията на коледното празненството", обясни тя, цитирана от "24 часа".

"Не съм знаела по никакъв начин за това празненство. Няма и как да знам, но с премиера Борисов обсъдихме, че организаторите ще бъдат отстранени", каза още Танева.

Междувременно директорът на общинското предприятие „Туризъм публични прояви и атракции” в Шумен Ваня Стоянова заяви, че всъщност се е състоял семинар-обучение на тема туризъм. По думите й купон и банкет не е имало, а само вечеря. Мероприятието е било планирано отдавна и нямало как да бъде отменено.

Директорът на Регионалната дирекция по горите – Шумен инж. Емил Гелов обясни, че става въпрос за семинар, който е планиран още на 6 декември тази година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини