Отидете към основна версия

2 846 0

БТК отново се продава

  • бтк

Българската телекомуникационна компания (БТК) отново се продава, съобщава www.capital.bg.

Банките - кредитори на групата, са наели американската банка Morgan Stanley за консултант, който да намери купувач за телекома.

На сцената се завръща и базираният в Дубай "Ожер телеком" (Oger telecom), който преди година беше близо до сделка, но впоследствие тя се провали, твърдят няколко независими източника на „Капитал“.

Morgan Stanley вече изпраща оферти до потенциалните кандидати, като те ще имат срок до 30 ноември да заявят интерес.

След като беше приватизирана през 2004 г. от "Вива венчърс", дружество на американския фонд "Адвент", компанията бе препродадена. В момента телекомът е собственост на консорициум от инвеститори, представлявани от PineBridge Investments.

Дружеството е наследник на инвестиционното звено на AIG Investments, което през 2007 г. придоби БТК от исландеца Тор Бьорголфсон чрез "НЕФ телеком България". Сделката между исландеца и AIG Investments беше финансирана със значително количество дълг за 1.7 млрд. евро, който се прехвърли в баланса на "Неф телеком България" и на БТК, припомня www.capital.bg.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • VTB и Корпоративна „спазариха“ БТК

    “Корпоративна търговска банка“ АД (КТБ АД) и VTB Capital PLC подписаха споразумение с кредиторите на БТК, със самата БТК и нейната комп ...
    07.08.2012
    1 833
    2
  • Цветан Василев: Купувам БТК

    Обединението между Корпоративна търговска банка и руската VTB Capital e предпочитаният купувач за БТК. Все още обаче има да се уточняват подробност ...
    20.07.2012
    4 215
    0