Отидете към основна версия

4 474 9

„София Тех парк“: „Уолтопия“ не изпълни договорите си

  • софия тех парк-
  • "софия тех парк"-
  • уолтопия

Инвестицията в такива паркове обикновено се връща за период между 7 и 10 години, но „София Тех парк“ е дружество, което има за цел да създава иновации, а не да продава домати на пазара, каза шефът му

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Проблемът с „Уолтопия“ идва от договор, който не е спазен от тяхна страна, а що се отнася до обвиненията, че „София Тех парк“ не носи печалба, то не това е целта на парка. Това стана ясно от думите на шефа на комплекса Иван Симеонов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

През седмицата шефът на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев написа гневно отворено писмо на „София Тех парк“, в което обяснява, че докато на неговата фирма се налага глоба за независещо от нея закъснение при строежа на вече функционираща сграда, всичко останало в комплекса не работи и за това е виновен назначеният от държавата мениджмънт.

„Това писмо, като изключим язвителния тон, циничните изрази и личните нападки към хора, с които г-н Пенчев дори не се е срещал, визирам и себе си, има още един проблем – то се отнася конкретно до договорна договорка, която се развява по медиите, вместо да се реши в директен разговор, както е добрата бизнес практика“, коментира Симеонов. Той посочи, че с „Уолтопия“ има подписани три договора, като и в трите е записано, че сградата ще е готова до 31 декември 2016 г. и е потвърдена неустойката, ако това не се случи. Към настоящия момент над 500 кв. м от тази сграда все още не са въведени в експлоатация, добави той.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини