Отидете към основна версия

5 927 12

Дъщерята на Янка Такева влиза в управлението на "София Тех Парк"

  • янка такева-
  • живка такева-първанова-
  • "софия тех парк"

Отново се променя целият борд на директорите на държавното дружество

Целият Управителен съвет на държавния "София Тех Парк" е сменен за пореден път.

Това научи Факти.бг от източници, пожелали анонимност. Министерството на икономиката, което е принципал на дружеството, все още не е обявило рокадите официално.

На заседание на борда в сряда са били освободени Асен Ненчев, Натанаил Стефанов и Васил Караиванов и назначени Тодор Ангелов, Николай Андреев и Живка Такева-Първанова. Причината за смяната още не е известна.

Последна промяна в управлението на "София Тех Парк" Министерството на икономиката направи през март 2017 г. Тогава бе сменено цялото ръководство на компанията, а броят на членовете в Борда на директорите бе намален от 5 на 3.

Нито едно от новите назначения няма профила, който би трябвало да се търси за бъдещето на проекта "София Тех Парк" - наука, нови технологии и фирми с развойна дейност. Така Емил Караниколов потвърждава тенденцията, която се наблюдаваше и при предишния министър Божидар Лукарски за назначения по партийна и друга съобразност, а не спрямо целите на компанията.

Ето и новите топ директори:

Проф. Николай Андреев е председател на Съвета на старейшините на ГЕРБ, физик по образование, бивш посланик в Ливан и агент на Военното разузнаване от 70-те години на миналия век. До миналата година е бил в борда на друго държавно дружество - "Ел Би Булгарикум".

Тодор Ангелов до момента е бил директор на дирекция "Административно-правно обслужване" към Министерството на туризма. Преди това е бил юрисконсулт към НОИ и към Столичната община.

Живка Такева е дъщеря на дългогодишния председател на Синдиката на българските учители Янка Такева. Тя е зам. областен управител на София-град. Според сайта на областната управа тя е магистър по " Стопанско управление " от Лесотехническия университет и е специализирала "Управление на предприятията" и "Инженерна педагогика". Нито тази част от биографията й, нито сертификатите за управление на европейски фондове, миналото й като главен експерт в дирекция "Култура" към СО или магистратурата от УНИБИТ по "Национална сигурност: духовенство и лидерство", говорят защо тя е избрана в съвета на тех парка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини