Отидете към основна версия

2 217 5

Пада роумингът със Сърбия

  • роуминг-
  • българия-
  • сърбия

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тодосе и президентът – домакин Александър Вучич разговарят в същия формат

България и Сърбия подписаха двустранен меморандум за намаляване на тарифите за роуминг.

Двустранен меморандум за намаляване на тарифите за роуминг подписаха министърът на транспорта Ивайло Московски и сръбския министър на търговията, туризма и съобщенията Расим Ляич, съобщи БНР.

Телекомите от двете страни ще договарят условията за по-ниските цени на разговори и трафик на данни. Очаква се цените на роуминга да поевтинеят в следващите между 3 и 6 месеца. Отпадането на роуминга с държавите от Западните Балкани е приоритет за предстоящото Българско европредседателство. Сърбия е втората страна от региона след Македония, с която е подписано такова споразумение.

Цените за услуги в роуминг между България и Сърбия варират от 2,99 лв. до 6,99 лв. на минута и около 25 лв. на мегабайт и са едни от най-високите в Европа.

Отпадането на роуминга за страните от Западните Балкани е цел за правителството ни и за българския еврокомисар Мария Габриел. От снощи в Белград се водят разговори на Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния.

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тодосе и президентът – домакин Александър Вучич разговарят в същия формат, два месеца след разговорите във Варна.

Обсъждат напредъка по развитието на икономическото сътрудничество, бъдещи инфраструктурни проекти, укрепването на регионалната стабилност, подкрепата за интеграцията на държавите в региона, което е приоритет на България в предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз.

Четиристранната среща на балканските лидери започна снощи с работна вечеря, дадена от сръбския президент Александър Вучич.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Гаф на CNN. Объркаха България с...

    Авторът в CNN е отбелязал Румъния на картата, с надпис "България в Европа", съобщи Podtepeto.com. Рекламната статия, публикувана в CNN пр ...
    09.12.2017
    10 504
    7