Отидете към основна версия

940 0

Фич успокоява пазарите за Франция и Германия

  • фич-
  • рейтинг-
  • франция-
  • германия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няма непосредствена заплаха за най-високия рейтинг на Франция ААА през 2012 г., предаде в. „Трибюн“.
Изданието се позовава на изказване на Ед Паркър, отговорник за рейтингите на страните от Европа, Близкия изток и Африка в международната рейтингова агенция „Фич“.
Ед Паркър коментира състоянието на разтърсваната от дългова криза Европа в кулоарите на организирана в Лондон конференция от Фич.
Перспективата пред Франция остава отрицателна, която беше дадена от агенция на 16 декември 2011 г.
В интервю за Ройтерс Ед Паркър каза, че няма опасност за ААА на Германия и Австрия, която се намира под натиск от евентуалното разрастване на икономическата и политическата  криза в съседна Унгария.
Ед Паркър отбеляза, че Великобритания, Финландия и Люксембург са останалите три страни от Еврозоната, които ще се възползват от рейтинга ААА.
За съжаление Белгия, Испания, Словения, Италия, Ирландия и Кипър са заплашени от сваляне на с една или две степени на своите рейтинги.
Ед Паркър не пропусна да призове Европейската централна банка да предприеме по-войнствена политика за запазването Икономическия и финансов съюз.  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Монти: Италия вече не е заплаха

    Италия вече не е заплаха, заяви премиерът на страната Марио Монти в Берлин. Той изтъкна, че са извършени болезнени реформи и вече не би трябвало Ит ...
    11.01.2012
    1 172
    0