Отидете към основна версия

5 843 6

Японски фирми създават над 8000 работни места

  • япония-
  • българия-
  • работа-
  • инвестиции
Снимка: Shutterstock

Три малки и средни предприятия от Япония планират да започнат производство в България съобщават от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. Това са Zen Noh foods, AN Aqua Network, Electric Iron cove Cv. Първата вече произвежда замразено суши в Пловдив. Планира се продукцията да е както за българския пазар, така и за този от държави в Европейския Съюз, стана ясно по време на среща между посланика на Япония в България Н. Пр. Масато Ватанабе и директорът на агенцията Мариета Захариева.
Над 8000 ще е броят на новите служители в трите завода. С влизането в сила на споразумението за свободна търговия между Япония и ЕС, ще се увеличи интересът на японски инвестиции към България е мнението на Захариева.

Икономическото сътрудничество между България и Япония ще се засили през 2018 г., за когато са планирани редица бизнес форуми между двете държави.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Япония с удар по Северна Корея

    Япония въведе допълнителни санкции срещу Северна Корея, съобщи РИА Новости. През последните седмици Северна Корея проведе няколко нови ракетни тест ...
    15.12.2017
    11 021
    9