Отидете към основна версия

4 385 10

Какво става на Уолстрийт?

  • уолстрийт-
  • борси-
  • сащ-
  • азия

Доналд Тръмп гледал фундаменталните показатели на икономиката

Какво става на „Уолстрийт“? Близо $1.25 трлн. бяха заличени. Това се питат финансови анализатори, след като в понеделник за близо час водещият индустриален индекс Дау Джонс изгуби 1500 пункта. За деня индексът загуби 4,6%. Това е най-големият спад след финансовата криза от септември 2008 г.

Интересен факт е, че тревожният сигнал от Уолстрийт съвпадна с встъпването в длъжност на, новия президент на Федерален резерв (ФЕД) Джеръм Пауел.

Това не попречи на Пауел да отбележи, че финансовата система на САЩ е по-силна и по-устойчива, отколкото е била преди финансовата криза през 2008 г.

Вниманието на президента Доналд Тръмп е насочено към нашите фундаментални икономически показатели - силният растеж на американската икономика, исторически ниската безработица и растящите заплати, каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Междувременно тази сутрин борсата в Токио падна с 4,7 %. Индексът Никей загуби 929 пункта до 21 752 пункта. Това е най-ниската стойност от миналия октомври.

Поведението на Уолстрийт беше последвано на пазарите в Азия. Индексът на Хонгконг – Ханг Сенг падна с 4,5%, Коспи в Южна Корея – 2,6%, а австралийският S&P/ASX 200 – 3,2%.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини