Отидете към основна версия

6 134 9

Гейтс: Инвестирайте на село

  • бил гейтс-
  • фермери-
  • давос-
  • капитализъм
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Милиардерът Бил Гейтс призова от Twitter световната икономика да инвестира в селско стопанство. В навечерието на Световния икономически форум в Давос вдъхновителят на Microsoft излезе със следното становище: „Не може да толерираме свят, в който всеки седми е недохранен, в лошо здраве или умиращ от глад“.

Гейтс призова за ускоряване на „зелената революция“ и лансира идеята за подпомагане на селското стопанство, за да се увеличи производството на храна.

Според него науката и технологията са достатъчно развити за тази цел и трябва фермерите да бъдат подпомогнати.

Гейтс е на мнение, че е твърде иронично именно земеделците, които изхранват света, да са бедни. Тяхната изостаналост в някои региони на света ги обрича на ниска производителност, която едва им позволява да осигуряват прехраната на собствените си семейства.

„Проблемът е, че в дебрите на световната икономическа криза развитите страни имат много по-силен глас от милионите гладуващи фермери, които се опитват да оцелеят“, продължава мисълта си Гейтс.

Междувременно протестиращи се събират в швейцарския зимен курорт, за да изразят несъгласието си с неравенствата, които поражда капитализмът.

Ето защо и самият Бил Гейтс се пита – не се ли изроди капитализмът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини