Last news in Fakti

19 Септември, 2012 21:12 1 644 3

Най-богатият американец пак е Бил Гейтс

  • бил гейтс-
  • най-богат-
  • американец

Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс за 19-ти път е обявен за най-богатия човек в САЩ. Това показва класацията на 400 най-богати хора, съставена от авторитетното списание "Форбс". Неговото състояние се оценява на 66 милиарда долара, което е със 7 милиарда повече, отколкото през миналата година.

На второ място е собственикът на инвестиционния холдинг Berkshire Hathaway 82-годишния Уорън Бъфет. За година инвеститорът, който през април беше диагностициран с рак на простатата, е спечелил 7 милиарда долара. Неговото състояние днес възлиза на 46 милиарда долара.

Първата тройка оформя изпълнителният директор на корпорацията Oracle Лорънс Елисън със състояние от около 41 милиарда долара. Четвърто и пето място си поделят братята Чарлз и Дейвид Кох. Те притежават енергийната компания "Кох Индъстриз". Състоянието на всеки един от тях е по около 31 милиарда долара.

Първата петица на най-богатите американци не е претърпяла промени през изминалата година. Но от топ десет са излетели хазартният магнат Шелдън Аделсън, който тази година е едва 12, а също така известният финансист Джордж Сорос /15/. На 13-то място е съоснователят на "Гугъл" Сергей Брин.

Най-големи финансови загуби е понесъл основателят на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг заради неудачното първично предлагане на акции на борсата. За една година неговият капитал е намалял почти двойно до 9,4 милиарда долара. От 14 място той се е сринал на 36.

През изминалата година американските богаташи са станали още по-богати, показват оценките на "Форбс". Техният съвкупен капитал се е увеличил на 13%, достигайки 1,7 трилиона долара, което е равно на около една осма от БВП на САЩ. В днешната класация има и 45 жени - с три повече от миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    видехте ли къде е кризата?при населението и ако банките нулират комповете си и ФЕД им подари още цифри вси4ко ще е наред и минало но не това е целта...оправия скоро няма да има целта е абсолютното зомбиране на населението по земята и заробването му до краен предел....тези на снимките и по горе изброените да не си мислите 4е са хора??????????и си избийте от главата 4е са толкова богати само заради собствените си идей..вси4ко е дирижирано от най високо ниво и нагласено

    Коментиран от #3

  • 2 йети

    0 0 Отговор
    да му е$а м....та и мизерия писна ми
  • 3 Клаус

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "кик":

    Дааа, така е. и не виждам какво можем да променим. Да знаем кои са отговорниците за бедите по света, да ги елиминираме и да предложим по- добра система, обаче това ми се струва не съвсем реално.
    Но на нас българите ни е нужно повишаване на жизнения стандарт за да бъдем доволни и щастливи. Нека бъдем домашни любимци на световните лидери, но да бъдем добре нахранени и обгрижвани, като тези в западната цивилизация.