Last news in Fakti

25 Януари, 2012 16:38 6 132 9

Гейтс: Инвестирайте на село

  • бил гейтс-
  • фермери-
  • давос-
  • капитализъм
Гейтс: Инвестирайте на село - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Милиардерът Бил Гейтс призова от Twitter световната икономика да инвестира в селско стопанство. В навечерието на Световния икономически форум в Давос вдъхновителят на Microsoft излезе със следното становище: „Не може да толерираме свят, в който всеки седми е недохранен, в лошо здраве или умиращ от глад“.

Гейтс призова за ускоряване на „зелената революция“ и лансира идеята за подпомагане на селското стопанство, за да се увеличи производството на храна.

Според него науката и технологията са достатъчно развити за тази цел и трябва фермерите да бъдат подпомогнати.

Гейтс е на мнение, че е твърде иронично именно земеделците, които изхранват света, да са бедни. Тяхната изостаналост в някои региони на света ги обрича на ниска производителност, която едва им позволява да осигуряват прехраната на собствените си семейства.

„Проблемът е, че в дебрите на световната икономическа криза развитите страни имат много по-силен глас от милионите гладуващи фермери, които се опитват да оцелеят“, продължава мисълта си Гейтс.

Междувременно протестиращи се събират в швейцарския зимен курорт, за да изразят несъгласието си с неравенствата, които поражда капитализмът.

Ето защо и самият Бил Гейтс се пита – не се ли изроди капитализмът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пепа борисова

    0 0 Отговор
    Ето защо и самият Бил Гейтс се пита – не се ли изроди капитализмът-май всички се питаме.,повечето знаят отговора но не искат да си отговорят.
  • 2 ПЛАМЕН ПЕЕВ

    1 0 Отговор
    Никой не е доказал, че капитализмът е крайната е съвършенна форма на управление. Проблем е липсата на политическа воля в т.нар. кап. страни за реформа в системата вместо запазване на статуквото.
  • 3 efendi CANDE

    0 0 Отговор
  • 4 DerFicker

    2 1 Отговор
    Иронично е крадеца Бил Гейтс да говори за несправедливости! До натрупването на своето богатство да не би да е бил много честен?! Лесно може да се провери в неговата биография, тя е на показ. Много свежо - натрупваме парите, включително с лъжи, кражби и измама, а после говорим за благотворителност. Не, че е единствения...
  • 5 стан888

    0 0 Отговор
    Бил Гейтс е човек, който трябва да бъде слушан, въпреки общо приетото отрицателно отношение към него и Microsoft. За разлика от хилядите банкери, лихвари и политици, той може да не се крие зад демагогия и да обясни произхода на богатството си. Чест му прави, че е осъзнал, че богатството му се дължи отчасти на сбъркания модел и ценности на пазарите и обществото. Хора като него са градивни и не бива да се слагат под общ знаменател с Абрамовичовци, Берлусконита, Лейди Гага, модни дизайнери, монарси и величества, и други пребогати, но безполезни във висша степен паразити.
  • 6 недоумяващ

    1 0 Отговор
    да бе да, кажи им това на българските селяни, че драпат през последните 65г. със зъби и нокти да се докопат до София и така да дърпат цивилизацията към пещерна епоха
  • 7 Име (като гост):

    0 0 Отговор
    "Capitalism has defeated communism. It is now well on its way to defeating democracy."
    -- David Korten
  • 8 абвгз

    0 0 Отговор
    Ние като отхвърлихме комунизма,
    всички и по специални американците започнаха да говорят за някакво по добро разпределяне на благата.
    Искат това което ние си имахме.
    Първо Обама,сега и тоя Гейтс,
    че и 17 година наближава.
    Леле..мале....
  • 9 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    И той да се изкара големия филантроп! Те повечето гладуващи страни са на това дередже, щото населението им се изродило! Кой ги е карал да се множат като мухи??? Нищо против хората, ама те си страдат, не ние... Тука стигаме до парадокса, че богатите не се множат, а бедните прекаляват! Но като цяло човека е прав! Няма никакви проблеми планета ни да изхрани всички! Не е ясно обаче дали много ще помогне, тъй като това може да даде повод още повече да се размножават някои народи! За тва проблема е комплексен!