Отидете към основна версия

1 526 0

Акциите на „Сирма Груп Холдинг“ е включена в “Premium” сегмента на БФБ

  • сирма-
  • сирма груп холдинг-
  • сирма груп холдинг

Търговията започва от 3 април

Акциите на българската софтуерна компания „Сирма Груп Холдинг“ са включени във водещия “Premium” сегмент на Българската фондова борса - София. Това стана ясно след заседание на Съвета на директорите на борсата, където е взето съответното решение. Досега акциите на Сирма се търгуваха в сегмент “Standard”.

Включването на дадена емисия в сегмент Premium на БФБ е възможно при покриване на определени критерии определени от БФБ-София: ангажимент на дружеството за стриктно спазване на „Националния Кодекс за Корпоративно Управление“, регулярно и своевременно публикуване на финансовите отчети, оповестяване на финансова информация на български и английски език, минимум 25% миноритарни акционери, висок средно-месечен оборот на търговията с акциите, както и печалба от дейността.

Решението за включването на акциите на Сирма в сегмент „Premium” влиза в сила от 03 април 2018 година. В сегмента акциите на „Сирма Груп Холдинг“ се нареждат заедно с тези на още 6 водещи дружества на фондовата борса.

„Сирма Груп Холдинг“ е единствената ИТ компания включена в Premium сегмента.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сирма Груп Холдинг отчете печалба

    Сирма Груп Холдинг АД обяви консолидираните резултати от своята дейност към края на четвъртото тримесечие на 2016 година. Холдингът реализира консо ...
    02.03.2017
    1 231
    0
  • Успех за IPO-то на Сирма груп

    До 15 октомври 2015 г. бяха подадени поръчки за записване на над 9.5 млн. акции в рамките на първичното публично предлагане на Сирма Груп Холдинг, с к ...
    16.10.2015
    1 514
    0