Last news in Fakti

2 Април, 2018 00:00 1 518 0

Акциите на „Сирма Груп Холдинг“ е включена в “Premium” сегмента на БФБ

  • сирма-
  • сирма груп холдинг-
  • сирма груп холдинг

Търговията започва от 3 април

Акциите на „Сирма Груп Холдинг“ е включена в “Premium” сегмента на БФБ - 1

Акциите на българската софтуерна компания „Сирма Груп Холдинг“ са включени във водещия “Premium” сегмент на Българската фондова борса - София. Това стана ясно след заседание на Съвета на директорите на борсата, където е взето съответното решение. Досега акциите на Сирма се търгуваха в сегмент “Standard”.

Включването на дадена емисия в сегмент Premium на БФБ е възможно при покриване на определени критерии определени от БФБ-София: ангажимент на дружеството за стриктно спазване на „Националния Кодекс за Корпоративно Управление“, регулярно и своевременно публикуване на финансовите отчети, оповестяване на финансова информация на български и английски език, минимум 25% миноритарни акционери, висок средно-месечен оборот на търговията с акциите, както и печалба от дейността.

Решението за включването на акциите на Сирма в сегмент „Premium” влиза в сила от 03 април 2018 година. В сегмента акциите на „Сирма Груп Холдинг“ се нареждат заедно с тези на още 6 водещи дружества на фондовата борса.

„Сирма Груп Холдинг“ е единствената ИТ компания включена в Premium сегмента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА