Отидете към основна версия

1 414 0

Инспектират заводите на Apple

  • apple-
  • проверки-
  • завод-
  • труд-
  • китай

Apple позволи безпрецедентна до този момент инспекция на фабриките на доставчиците си на фона на нарастващата загриженост за благосъстоянието и трудовата безопасност на китайските си работници. По искане на електронния гигант, Асоциацията за честен труд (FLA) ще извърши одит на няколко доставчици, включително на Foxconn обекти в Шенжен и Ченгду.

Миналият юни Foxconn – най-големият работодател в частния сектор, монтира анти-самоубийствени мрежи във фабриката си в Шенжен, след като самоубийствата сред служители зачестиха.

Двама души бяха убити при експлозия в Ченгду през май 2011 г., а други 137 бяха ранени, след като използваха отровен химикал за почистване на екраните на iPhone-устройствата.

„Инспекциите, които извършваме, са безпрецедентно по своя мащаб и обхват явление в производството на електроника, за това сме благодарни на FLA, че се съгласиха да ни сътрудничат”, каза Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple. FLA ще разпита хиляди работници за трудовата безопасност и условия на работното място, както и за извънредния труд. Упражняването на извънреден труд е широко разпространено, въпреки законовата граница от 36 часа на месец. Observer съобщава, че едни от работниците е положил 98 часа извънреден труд за един месец. Първите резултати и препоръки  на експертите от FLA се очакват през март.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Apple използва служители под прикритие

    Над 250 служители на Apple са се регистрирали да посетят Изложението на потребителска електроника, което се провежда ежегодно в Лас Вегас. Компания ...
    11.01.2012
    1 587
    0
  • Заплатата на новия шеф на Apple

    Да си шеф на една от най-големите корпорации в света не е лесно. За да ръководиш подобен мастодонт трябва не само да разбираш в детайли дейността н ...
    10.01.2012
    2 480
    3