Last news in Fakti

10 Януари, 2012 18:00 2 433 3

Заплатата на новия шеф на Apple

  • заплата-
  • възнагражение-
  • apple-
  • тим кук
Заплатата на новия шеф на Apple - 1
Тим Кук

Да си шеф на една от най-големите корпорации в света не е лесно. За да ръководиш подобен мастодонт трябва не само да разбираш в детайли дейността на фирмата, но и да съчетаваш умело познанията в дадената област с ръководни функции. Всичко това трябва да е подплатено с добро възнаграждение.

След смъртта на Стив Джобс на неговия стол сяда Тим Кук. За 2011 г. той е получил възнаграждение в размер на 900 000 USD. Компенсацията, която получава обаче за изминалите 12 месеца възлиза на 378 млн. USD под формата на акции, които ще може да продава след десет години. Целта на подобен ход е да се гарантира, че Кук няма да търси работа на друго място.

Още шест ценни кадъра за Apple са били компенсирани чрез акции през 2011 г. Всеки един от тях е получил пакет с по 150 000 акции, които ще може да продава в периода 2013-2016 г., съобщава Profit.bg.

Годишната заплата на Стив Джобс е била 1 USD. Останалата част от възнаграждението си той е получавал под формата на акции. Приживе той е разполагал с 5.5 млн. акции на Apple.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    това в ръката му не е ли айфон 5 ?
  • 2 mac

    0 0 Отговор
    Не.7-ца е !!!
  • 3 Нема Бира

    0 0 Отговор
    И двамата бъркате! Това е iPhone 3Gs със wallpaper на която пише 5.. бухахахаха