Отидете към основна версия

2 156 7

Добре платените специалисти бягат от Париж

  • франция-
  • париж-
  • работа-
  • преместване-
  • мениджър
Снимка: Shutterstock

84% от добре платените мениджъри на средно ниво и ръководители с високи доходи, които работят в Париж, искат да напускат града. Причината е високата цена на живот, сочи проучване на сайта Cadremploi. Близо 70% от специалистите планират да напуснат френската столица през следващите три години, а 28% възнамеряват да направят това в идните 12 месеца. Цената на живот, която за 77% е много висока, е основната причина за решението. На второ място е факторът време, което се отделя за отиване и връщане до работното място – 49% заявяват, че това им отнема по час и половина на ден. 56% смятат това време за изключително много.

За 54% е проблем, че липсват достатъчно природни забележителности, а 48% се оплакват от непривлекателната околна среда и жилищни проблеми. В същото време 65% от респондентите търсят повече баланс между служебния и личния живот, а 58% от специалистите смятат, че най-добро място той да бъде намерен е Бордо. Други градове фаворити за работа и живот за по-заможните служители са: Лион, Нант, Тулуза и Монперие.

Почти 50% от тези, които разглеждат въпроса за смята на града, са склонни да се преквалифицират, а 47% са съгласни да получават и по-ниска заплата, за да реализират мечтата си за по-добър живот. Не трябва да се подминава и фактът, че в някои френски региони с отворени ръце чакат специалисти. Наскоро френско село обеща къща на морето на лекари, които решат да се преместят да живеят в града.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Париж стана зелена крепост

    Хиляди се включиха в протестен марш в Париж, съобщи France 24. Демонстрацията е в подкрепа на движението за действия срещу климатичните промени. Пр ...
    09.09.2018
    1 623
    5