Отидете към основна версия

20 182 15

ЧЕЗ поряза Гинка Върбакова

  • чез-
  • гинка върбакова-
  • cez

Планираните рокади бяха включени в дневния ред по предложение на мажоритарния акционер - чешката CEZ

Общите събрания на акционерите на "ЧЕЗ Електро България" и "ЧЕЗ Разпределение България" отказаха на 27 ноември да отстранят настоящите членове на надзорните съвети на дружествата и да назначат на тяхно място Гинка Върбакова и свързани с нея хора. Това съобщи в. „Капитал“.

Планираните рокади бяха включени в дневния ред по предложение на мажоритарния акционер - чешката CEZ, в изпълнение на предварителния договор от края на февруари с фирмата на Върбакова "Инерком България". Но сега именно CEZ, който притежава по 67% от българските публични дружества, гласува против собственото си предложение и отхвърли промените, въпреки че те трябваше да влязат в сила само под условие, че сделката бъде разрешена и купувачът заплати договорената сума - около 320 млн. евро.

Представителят на мажоритарния акционер обясни, че CEZ е била уведомена от "Инерком", че приключването на сделката няма да се случи на предварително уговорената дата (по неофициална информация девет месеца след договора, което е в края на ноември), поради което е взето решение към настоящия момент да не се пристъпва към предложените промени в органите на управление.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини