Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Върбакова дължи €1 млн. неустойка, никой не ѝ я търси

Не е ясно защо Община Пазарджик не е проверила фотоволтаичния парк, който би трябвало да е най-мащабната инвестиция в областта

Публикувана: 20 Ноември, 2018 13:53
66 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 32491
Върбакова дължи €1 млн. неустойка, никой не ѝ я търси
Снимка: БТА
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Община Пазарджик не търси 1 милион неустойка за неизпълнение по договора си с „Риал Стейтс“ ЕООД на Гинка Върбакова - лицето, чрез което щеше да бъде изкупен българският дял на ЧЕЗ. Дружеството не е изпълнило задължението си по договора си с Община Пазарджик за изграждане на фотоволтаичен парк от 50 MW край селата Априлци, Елешица и Сбор. Срещу 500 000 лева и конкурс Община Пазарджик продава на “Риал Стейтс” близо 2000 декара с дървесина за милиони върху нея срещу ясно дефинирани условия и неустойка при неизпълнение. Неустойка, която обаче никой от местната власт не търси. Информацията беше споделена от Антикорупционния фонд.

Прокуратурата беше сезирана от АКФ, че местната власт не полага достатъчно грижи за стопанисването на общинското имущество в Пазарджик. Анализът на фонда по казуса на „Риал Стейтс“ ЕООД сочи, че дружеството не е изпълнило задължението си по договора си с Община Пазарджик за изграждане на фотоволтаичен парк от 50 MW край селата Априлци, Елешица и Сбор. Според контракта компанията е трябвало да въведе е в експлоатация мощностите в срок от 32 месеца след издаване на строителното разрешение. На практика това е трябвало да се случи до началото на 2013 г.

От Търговския регистър е видно, че компанията не е реализирала и по-голямата част от договорената инвестиция в размер на 400 000 000 лв. Община Пазарджик обаче до момента пропуска да си поиска неустойката в размер на 1 милион евро.

След анализ на медийни публикации и отговори след запитвания по Закона за достъп до обществена информация екипът на АКФ достигна до следната хронология.

Срещу 500 000 лева и конкурс Община Пазарджик продава на “Риал Стейтс” близо 2000 декара с дървесина за милиони върху нея срещу ясно дефинирани условия и неустойка при неизпълнение.

Договорът е сключен на 04.07.2008 г. и според клаузите му, когато статутът на земята бъде изменен, инвеститорът следва да изгради в имота „Соларен фотоволтаичен парк“, включващ фотоелектрически модули, следящи системи и инвертори, създадени от водещи световни производители. Договорено е соларната фотоелектрическа централа да възлиза на 50 MW номинална силова инсталация. Тя трябва да бъде изградена в рамките на 32 месеца от датата на издаване на строително разрешение. Екипът на АКФ твърди, че всяко друго тълкуване на договора би било форма за заобикаляне на закона и потвърждение на познат порочен модел на тълкуване на ангажимента “срок на изпълнение към поредно строително разрешение”.

Върбакова дължи €1 млн. неустойка, никой не ѝ я търси

Договорената инвестиция, която „Риал Стейтс“ ЕООД трябва да направи, без разноските по промяната на предназначението на земята и проектирането, следва да бъде най-малко 400 милиона лева. Освен това компанията се ангажира да разкрие и поддържа в продължение поне на 2 години най-малко 52 работни места за работници с постоянен адрес в Община Пазарджик. Продавачът има право да развали сделката, като задържи вече платените му пари, в случай че купувачът изобщо не започне строителство на централата, а изрично е посочено, че ако купувачът не е реализирал пълния размер на договорените фотоволтаични мощности в срок или пък не е изпълнил друго от условията в договора, той дължи неустойка в размер на 1(един) милион евро.

Срокове, етапи, изпълнени едва 2,45 MW. Прекратена лицензия.

Според графика със сроковете, представен пред ДКЕВР за строителството на проекта, изграждането на фотоволтаичната централа „Априлци“ следва да бъде извършено на 2 етапа. Първият предвижда изграждане на присъединителна подстанция и изграждане на 40 MW фотоволтаични панели със срок на въвеждане в експлоатация до края на месец 12. 2012 г. Втори етап включва изграждане на още 20 MW фотоволтаични панели със срок на въвеждане в експлоатация до края на месец 12.2014 г. Това обаче не се случва. Тъкмо обратното.

Разрешението за строеж е издадено на 16.04.2010 г. Първият етап от построяването и пускането в експлоатация на фотоволтаичната централа с обща мощност 1,15 MW е завършен през февруари 2011 г. На 22. 06. 2012 г. е пусната в експлоатация централа с мощност 1,3 MW. В точка„Перспективи и развитие“ от Доклада за дейността на „Риал Стейтс“ ЕООД към Годишния финансов отчет за 2016 г. става ясно, че се предвижда инсталиране на следваща мощност от 20 MW. Според доклада „строителни дейности могат да бъдат започнати след осигуряване на финансиране на проекта“. На 28.12. 2015 г. обаче „Риал Стейтс“ ЕООД подава заявление за прекратяване на лицензията пред КЕВР. То е мотивирано със законодателната промяна от 2015 г., с която добивът на „зелена енергия“ става далеч по-нерентабилно занимание. С Решение от 11. 05. 2016 г. КЕВР прекратява лицензията на компанията.

Параметри на неизпълнението. Продажби въпреки задължението на “Риал Стейтс” да не отчуждава имота

Към днешна дата в соларен фотоволтаичен парк „Априлци“ са изградени две фотоволтаични централи с обща инсталирана мощност 2,45 MW, вместо обещаните 50 MW. Строителни дейности по изграждане на други мощности към настоящия момент няма. От годишния доклад за дейността на дружеството за 2012г. става ясно, че персоналът за 2011 г. е 3 човека, а за 2012г. – 2 човека. Това води към констатация за неизпълнение на ангажимента за разкриване на 52 работни места в първите 2 години от функционирането на централата.

На 16.01.2018 г. „Риал Стейтс“ ЕООД включително продава два от прехвърлените от Община Пазарджик недвижими имота с обща площ 459,751 дка, въпреки задължението да не се отчуждава имота до въвеждането в експлоатация на парка. Стойността на сделката е 977 915 лв.

Местната власт не вижда проблеми и неизпълнение на договора. Възможни щети на общинския бюджет.

Във връзка с гореизложените факти и съмненията за наличие на неизпълнение на задълженията по договора от страна на „Риал Стейтс“ ЕООД, отправихме запитване до Кмета на община Пазарджик по реда на ЗДОИ. Така получихме информация от кмета Тодор Попов, че няма възникнали спорове между Община Пазарджик и „Риал Стейтс“ ЕООД по изпълнението на договора, няма сключени споразумения между община Пазарджик и „Риал Стейтс“ ЕООД, не са предприемани действия за търсене на неустойка по същия договор, както и че договорът не е прекратен. Според Попов не е налице неизпълнение от страна на „Риал Стейтс“ ЕООД. Кметът обяви, че „поради това, че в срок е изпълнено задължението за изграждане на „Соларен фотоволтаичен парк“ не са извършвани проверки и не е възлагано извършването на такива“. Не е ясно защо Община Пазарджик не е проверила обект, който би трябвало да е най-мащабната инвестиция в областта, със заявка да се превърне в най-големия фотоволтаичен парк в Югоизточна Европа. Както вече беше посочено, инсталираната номинална мощност е 2,45 MW или повече от 20 пъти по-малко от задължението по договор. Остава неясно защо Община Пазарджик счита, че в срок е изпълнено задължението за изграждане на „Соларен фотоволтаичен парк“ с мощност 50 MW. Очевидно е, че „Риал Стейтс“ ЕООД не е направило договорените инвестиции в размер на милиона лева и не са разкрити 52 работни места в продължение на поне 2 години. Годишните финансови отчети и годишните доклади за дейността на „Риал Стейтс“ ЕООД, достъпни на страницата на Търговския регистър, сочат, че нито едно от задълженията по договора с Община Пазарджик не е изпълнено. С оглед липсата на проверка не става ясно на какво основание Попов твърди, че не е налице неизпълнение от страна на „Риал Стейтс“ ЕООД.

Екипът на АКФ твърди, че не са положени достатъчно грижи за стопанисването на общинското имущество в Пазарджик от компетентните длъжностни лица от общината. Неустойката, която „Риал Стейтс“ ЕООД би дължало, ако се докаже неизпълнение на договора, каквото според нас е налице, е в размер на един милион евро. Поради бездействието на компентни дължностни лица от общината могат да бъдат нанесени щети на общинския бюджет най-малко в размер на непоисканата неустойка.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Джигит
(гост)

Неутрално
1 Отговор
Как ще търси община Пазарджик като става въпрос за мешано на герб!

Коментиран от #42, #47


Оценка:
-12 +208

българче
(гост)

Неутрално
2 Отговор
Гинчето ще стане поредната сготвена българка след Кметицата на Младост само защото не е гърбава.

Коментиран от #5, #8, #30


Оценка:
-57 +72

Сиромаха
(гост)

Неутрално
3 Отговор
Кокушкарите Взимат 100 лева кредит , Връщат 135 " за един месец " !!!! , Но това не е нищо , Имай късмет да не ги върнеш , ТОГАВА ДА ВИДИШ КАКВО СТАВА !

Оценка:
-6 +158

4
Този коментар е премахнат от модератор
Луд борсук
(гост)

Неутрално
5 Отговор

До коментар #2 от "българче":


А Гинчето колко колисионна е получила като подставено лице.
Мн.проста жена

Оценка:
-5 +143

Pompev
(гост)

Неутрално
6 Отговор
ша има да дава

Оценка:
-2 +73

Шпайдела
(гост)

Неутрално
7 Отговор
Жената на Шпайдела Пирдоп я обичат Сръбските

Коментиран от #28


Оценка:
-4 +33

goni
(гост)

Неутрално
8 Отговор

До коментар #2 от "българче":


Ами, да стане гърбава!:) Кой, и пречи?!")

Оценка:
-5 +30

Клюкар
(гост)

Неутрално
9 Отговор
Някой ще сменя адресната регистрация,от Пазарджик на Сливен

Оценка:
-4 +69

Иванов
(гост)

Неутрално
10 Отговор
Разбойкова работа.

Оценка:
-0 +116

гост
(гост)

Неутрално
11 Отговор
Заначи сделката на кмета: ето ви земя с дървен материал за милиони срещу 500х.лв. Вие правете, струвайте там малко, после се откажете и няма да ви търсим неустойката, вие ще си избиете парите в пъти от продажбата на останалата земя и дървесината. Значи кмета дава на някаква фирмичка сделка със стотици проценти печалба. Кмете, колко лева прибрахте за прокарването на тази сделка?

Коментиран от #15


Оценка:
-0 +174

eво
(гост)

Неутрално
12 Отговор
Дългосрочна инвестиция за 400 000 000 лева.Факти,проверете фактите!

Коментиран от #29


Оценка:
-3 +50

гост
(гост)

Неутрално
13 Отговор
Смеете и се на Гинчето, ама колко ли пара е надиплила от кашета :) Смейте се :)

Оценка:
-3 +82

ВЪЗРАСТЕН
(гост)

Неутрално
14 Отговор
ЗА ГИНЧЕТО ТРЯБВА ДА ПИТАМЕ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, ПО ТОВА ВРЕМЕ НА ЗАКУПУВАНЕ НА МЯСТОТО УПРАВЛЯВАТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ С МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ СТАНИШЕВ, ПО НЕГОВО ВРЕМЕ СТАНАХА МНОГО ИНТЕРЕСЧИЙСКИ ЗАМЕНКИ И КРАЖБИ , ПРОДАДОХА СЕ АПЕТИТНИ МЕСТА НА ЧЕРНОМОРИЕТО НА РУСНАЦИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ! ДАЛИ НЕ Е ВРЕМЕ СТАНИШЕВ И МАФИОТСКА ПАРТИЯ БСП ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ?!

Коментиран от #21


Оценка:
-56 +55

Иван
(гост)

Неутрално
15 Отговор

До коментар #11 от "гост":


Точно така, някой в общината е дал разрешение това да се случи и е прибрал едни пари, за да си затваря очите и да твърди, че няма неизпълнение. Няма как да се пропусне нещо толкова фрапиращо и очевадно, много по-вероятно е всички там да са комбина. Единственият въпрос е с колко стотици хиляди е забогатял кмета и останалите му помагачи (има и такива, дето не са взели нищо от цялата работа, но се подмазват на кмета и общинарите и си мълчат заради службичката)...

Оценка:
-1 +78

ЪРП
(гост)

Неутрално
16 Отговор
СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНОТО ГИНЧЕ, КОЯТО СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО ЩЕШЕ ДА ПРИДОБИВА ЧЕЗ НА СМЕШНА ЦЕНА, И КОЯТО СЪВСЕЕЕЕМ СЛУЧАЙНО СЕ ОКАЗА ПЪРВА ПРИЯТЕЛКА НА ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА, ЕНЕРГИЙНАТА МИНИСТЪРКА, НА ГЛАВАТАРЯ, НА ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ.......;ЩЯЛА ДА ПЛАЩА 1 000 000 ЕВРО НЕУСТОЙКА.....ХИХИХИ.....ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ГРАБЛИВАТА ШАЙКА ОТ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ ДА НАКАЖЕ СЕБЕ СИ С ТАЗИ ГЛОБА........?!?!?!!!!

Оценка:
-3 +97

Иван
(гост)

Неутрално
17 Отговор
Къде са следствие,прокуратура,съд?

Коментиран от #31


Оценка:
-1 +82

Георги Димитров
(гост)

Неутрално
18 Отговор
Никой не трябва да се заема с почетния председател на ДПС г-н Ахмед Доган. Просто не е редно. Дори е добре пазен от държавата (НСО). Няма такава престъпност никъде.

Оценка:
-3 +63

Bubbles
(гост)

Неутрално
19 Отговор
Ба а като не си платиш телефона на време, оператора почва да вие на умряло за огроманата сума от 15-30лв, та и заплахи почват да валят...

Оценка:
-1 +74

Именно
(гост)

Неутрално
20 Отговор
Или както казва Иван Искров: "Майната им на парите! Важното е да сме здрави!" ;)

Оценка:
-2 +55

999
(гост)

Неутрално
21 Отговор

До коментар #14 от "ВЪЗРАСТЕН":


Само че контролът след това от 2009год е на Борисов! - Негова е отговорността за контрол! Можел е да вкара всичките в затвора, но не го прави! З асметка на това пък сега участва в най- голямата кражба в сделката за ЧЕЗ. И в сделката за ТЕЦ Варна с Доган!

Коментиран от #60


Оценка:
-3 +72

мафия
(гост)

Неутрално
22 Отговор
Далаверите в държавата на мафията нямат край! "ГЕРБ - открито и честно управление"

Оценка:
-1 +64

N пъти
(гост)

Неутрално
23 Отговор
Урааааа! Нещо ново прочетох. СлучаЕност - Не мислА. Така се краде. Висша форма на беззаконие! Поредния смЕх с тази държвава излиза, че всеки може да си прави каквото иска, дали със договорки или без тях.

Оценка:
-0 +51

Гоуст
(гост)

Неутрално
24 Отговор
Тая простакеша защо не сложи малко грим ами ходи като съсел

Коментиран от #25


Оценка:
-4 +48

Poooing
(гост)

Неутрално
25 Отговор

До коментар #24 от "Гоуст":


За камуфлаж. Виж я горката огрухана женица, направо да я съжали човек като я гледа.DMS GINKA... :)

Оценка:
-0 +48

Гост
(гост)

Неутрално
26 Отговор
еее то така се правят милиони, с честен труд никой не е успял.

Оценка:
-0 +49

Волтаж
(гост)

Неутрално
27 Отговор
Така е в Реплика Гинка

Оценка:
-0 +29

ОТ ТАЛПАТА
(гост)

Неутрално
28 Отговор

До коментар #7 от "Шпайдела":


нелито иска да я боцкам и аз..в казиното прави готини с..ки

Оценка:
-0 +10

гост
(гост)

Неутрално
29 Отговор

До коментар #12 от "eво":


Цената за изграждане на фотоволтаична централа е приблизително 3млн. лв на мегават мощност, без да се отчита стойността на земята, в случая е пренебрежима на фона на плануваната мощност. Така че 50Мвч са реалистично 150млн. лв инвестиция, да кажем преди 10г. да са били 200млн. лв.

Оценка:
-0 +33

Пешо
(гост)

Неутрално
30 Отговор

До коментар #2 от "българче":


Грешка! Гербава е, ако не вярваш питай министърката на енергетиката.

Оценка:
-0 +47

Иван Гешев
(гост)

Неутрално
31 Отговор

До коментар #17 от "Иван":


ДАНС и Цацаратурата са я взели под криле, иначе няма обяснение бездействието им.

Оценка:
-0 +49

Ima.. Li.. Zna4enie
(гост)

Неутрално
32 Отговор
И после Ние сме лошите, че протестираме.. Бойко да не се сърди.. Не става така.. Не трябва да им даваме въздух

Оценка:
-0 +52

33
Този коментар е премахнат от модератор
ПоповПеефскиДПСГЕРБ
(гост)

Неутрално
34 Отговор
Гинка е СИКаджийска проститутка. ГЕРБ е ДПС а Кмета Попов прави свирки на Пеефски. Къде е убиецът на секретарката на Попов? Застреляха е като куче на улицата, а Попов се беше насрал от страх. Той е обикновена мишка, никога няма да тръгне да иска един милион евро от СИК и ДПС. Даже един лев ще го е страх да поиска.

Оценка:
-1 +52

AАА
(гост)

Неутрално
35 Отговор
Не виждам смисъл от тази новина и още повече от това да се нервираме с нещо такова. То е ясно, че няма да има осъдени нито от страна на кметството нито от страна на фирмата на Г.
Сякаш е реклама на АКФ да отчетат дейност.

Оценка:
-0 +31

laz praz
(гост)

Неутрално
36 Отговор
Питайте Кмета къде скрил неустойката, може да са се почерпили с Гинчето!

Оценка:
-0 +31

759
(гост)

Неутрално
37 Отговор
Питайте Фандъкова защо "Чистота Искър" не плаща дивидент на Столична община в размер на ТРИ МИЛИОНА лева? Може би на общината тези пари не й трябват?

Оценка:
-1 +39

Ей затова хората са по улиците
(гост)

Неутрално
38 Отговор
И това е един модел, който работи абсолютно навсякъде, където някой дължи големи суми на дуржавата! Погледнете всичките приватизации, погледнете например "Витоша ски". Там също трябва да има неустойки, както и възможност за община София да прекрати концесията на ПИБ и престъпника Цеко Минев. Какви неустойки платиха ПИБ,затова,че заграбиха много повече от Пирин??? Никаква!!! Росен Плевнелиев и мутрата се хилеха пред обективите с Цеко крадеца! Ей затва трябва целия народ да спре затъпяващите телевизоро и да излезе на да протестира наред с братята и сестрите си!!!

Оценка:
-2 +47

39
Този коментар е премахнат от модератор
Гошо
(гост)

Неутрално
40 Отговор
Докато Г-н Пеевски не бъде спрян,нищо няма да се промени ;) Той диктува пазара на 90% от нещата в България

Оценка:
-1 +32

ред
(гост)

Неутрално
41 Отговор
От 89 само айдуци вьртят далаверите в Циганистан

Оценка:
-1 +32

КРИБ
(гост)

Неутрално
42 Отговор

До коментар #1 от "Джигит":


Гинка е наименование на поставените лица испиращи крадени те пари на Тиквата а от него как се взимат пари

Коментиран от #43


Оценка:
-1 +40

Пазарджик
(гост)

Неутрално
43 Отговор

До коментар #42 от "КРИБ":


Община Пазарджик не е на герб , а на Д. Пеевски !!!

Коментиран от #44, #45


Оценка:
-2 +30

КРИБ
(гост)

Неутрално
44 Отговор

До коментар #43 от "Пазарджик":


Ми то са едно и също нещо не си ли разбрал

Оценка:
-0 +30

Ryty
(гост)

Неутрално
45 Отговор

До коментар #43 от "Пазарджик":


Цялата работа е да си купят енерго, както доган си купи тец варна, дали пеевски или борисов, не случайно питаха борисов като се види в огледалото не виждали пеевски

Оценка:
-0 +42

СтВрю
(гост)

Неутрално
46 Отговор
ПО ГОЛЯМ МАФИОТ ОТ КМЕТА НА ПАЗАРДЖИК НЕМА В БЪЛГАРИЯ КАТО ОТИВА НА РАБОТА С ПОЛИЦЕИСКИ КОРДОН ОТИВА ТОЯ ИЗРОД КРАДЛИВ.

Оценка:
-0 +38

Боко
(гост)

Неутрално
47 Отговор

До коментар #1 от "Джигит":


Струва ми се ,че мешано не от герб,а Доганя!

Оценка:
-3 +20

непоэнат
(гост)

Неутрално
48 Отговор
Много добре се энае кои стои эад таэи далавера,Кмета,Божков и ......!

Оценка:
-0 +20

тото
(гост)

Неутрално
49 Отговор
а знаете ли, че тези 500 дка бяха поголовно изсечени и продадени в Гърция. Само дървения материал е около 10 000 000 лева. Къде е прокуратурата.

Коментиран от #52


Оценка:
-0 +31

ТОЧКАТА
(гост)

Неутрално
50 Отговор
Охооо,сготвиха ИВАНЧЕВА и пресолиха манджата с театъра,а тази чак сега я бутат в тенджерата.....и оня -човекът/паспорт.....

Оценка:
-1 +18

Бате Бойко
(гост)

Неутрално
51 Отговор
Важното е да не падне правителството.....и НАП да запечатат няколко баничарници за по 14 дена.

Оценка:
-1 +22

ТОЧКАТА
(гост)

Неутрално
52 Отговор

До коментар #49 от "тото":


Дъвче Иванчева....то други не и трябват/те са престъпници и не са за нея/ /.

Оценка:
-0 +7

Мария
(гост)

Неутрално
53 Отговор
КАК ДА НЕ Е ЯСНО?ЯСНО Е!НЯКОИ ОБЩИНА РИ СА ЗАГЛАДИЛИ КОСЪМ ПОКРАЙ НЕПОТЪРСЕНАТА НЕУСТОЙКА ПО ДОГОВОРА.ЩОМ НЕ Е НАШЕ, А НА ОЧЩИНАТА КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВА.ЗАТОВА ДЪРЖАВАТА НИ Е НА ТОЗИ ХАЛ КОРУПЦИЯТА НЕ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ШУРОБАДЖИНАЩИНА.

Оценка:
-0 +14

оги
(гост)

Неутрално
54 Отговор
Когато крадат българи с милиони няма закони прокуратура и сът обаче цифанин ако открадне една кйруца дърва на стоинос150 лева 5години затвор това е правосъдие

Оценка:
-4 +5

Тъпоглавци
(гост)

Неутрално
55 Отговор
Ясно е че тази парцалеса, Гинка ли е, Минка ли е, е кукла на конци, подставено лице, без протекции отгоре тая не става и за продавачка на варена царевица, пишете кой дърпа конците.

Оценка:
-0 +14

Гост
(гост)

Неутрално
56 Отговор
Когато потърсят откраднатите милиарди на пожарникаря тогава ще потърсят и този 1 милион на Гинка.Тя е негово изобретение

Оценка:
-0 +12

Как Гинка,нема да я мислиме
(гост)

Неутрално
57 Отговор
Добре че не купи нищо,жяхме на тъмно да седим

Оценка:
-0 +5

Tikvo4
(гост)

Неутрално
58 Отговор
Ку.рви върнете ми парите да си купя ЕВН

Оценка:
-0 +3

Tikvi4
(гост)

Неутрално
59 Отговор
Кака Гинка и Минка свирката много работят на околоневръстното но никога за без пари. Дори и на свотника си не дават ей така

Оценка:
-0 +3

ВЪЗРАСТЕН
(гост)

Неутрално
60 Отговор

До коментар #21 от "999":


ТА ТЕ ВСИЧКИ 240 ХРАНТУТНИЦИ В ПАРЛАМЕНТА СА ОТ ЕДНО КОТИЛО , САМО НИЕ СЕ ДЪРЛИМ ПО ФОРУМИТЕ ЗА ПАРТИИ !НА БОРИСОВ ФИРМАТА ОХРАНЯВА ЛУКОЙЛ, А НА КОРНЕЛИЯ МЪЖЪТ И Е ШЕФ В ЛУКОЙЛ! ТЕЗИ ПРОТЕСТИ СА ПЛАТЕНИ ОТ ЛУКОЙЛ С ПАРИ ОТ УЖ ОТКРАДНАТИ ГОРИВА В ЛУКОЙЛ , В МОМЕНТА ОТ 20ДНИ СЕ ИЗДИРВАТ ЕДНИ ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА ГОРИВА, А ТЕ СА ПО ЛИНИЯ ПРОТЕСТИТЕ, ЗАЩОТО МНОГО СЕ ОТДАЛЕЧАВАМЕ ОТ РУСИЯ !

Оценка:
-0 +7

КОМУНИСТ
(гост)

Неутрално
61 Отговор
Охх котьооо Гинчето да и го.....

Оценка:
-1 +1

патриот
(гост)

Неутрално
62 Отговор
кой ще бръкне на боко в шлифера да вземе парите.

Оценка:
-0 +3

Антон
(гост)

Неутрално
63 Отговор
Грабежите на Цветан Василев обаче никой не може да ги стигне.

Оценка:
-1 +1

Мартин
(гост)

Неутрално
64 Отговор
То и фараон Цветан Василев дължи 4.2 млрд. лева, но никой не му ги търси! А тези пари са парите на измамените вложители в неговата пирамида КТБ!!!

Коментиран от #65


Оценка:
-1 +3

Аман от измамници
(гост)

Неутрално
65 Отговор

До коментар #64 от "Мартин":


Напълно съм съгласен с теб! А на фона на 4.2 млрд. лева, които открадна Цветан Василев, този 1 млрд. евро, който Гинка Върбакова дължи ми се струва като жълти стотинки.

Оценка:
-1 +1

ДС ТОП СЕКРЕТНО
(гост)

Неутрално
66 Отговор
До:Мартин!
Чети внимателно за да си осведомен.
КТБ имаше двама собственици, Цветан Василев и Ахмед Доган, разбира се, чрез офшорки, затова не ги виждаш с имената им.
Активен в сделките беше и Доган,той вкарваше в банката държавните предприятия и това което фирмите им носиха, като рушвет, а Василев караше повече ,със бялата риза и вратовръзката,той си е ченге и горе долу знае , как ДС работи
същото това ДС се контролира от Догагановите ДС приятели.
Когато Цветанов видя, че Пеевски започна, хептен през къра, разбира се, че е по заповед на Доган , Цветанов се приготви да се кандидатира за премиер, тук Доган се видя на тясно и започнаха да си превеждат пари, в различни техни офшорки, казва се скараха се напускат кораба , другото, което стана, го знаеш от вестниците.
Така Пеевски е фантом ,човека е Доган.
Борисов се е облажил от тях със 250 милиона лева.
Сега вече знаеш всичко което всеки трябва да знае истината е винаги само една.
Тези хора, бяха прибрали около5 милиарда наши пари, но доста се изпраха и обезцениха чрез цесии.Затова ако Василев проговори ще излезе тази тяхна кражба от тяхната си банка.
На Доган ще му намерят цаката от там и плюенето по адреса на Ввасилев от Догановите медии.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Доналд Тръмп
Кандидатът за президент на САЩ, издигнат от Републиканската партия, написа в Туитър поредния си коментар срещу опонента си от Демократическата партия:
Глас за Хилъри Клинтън е глас за още едно поколение на бедност, висока престъпност и пропуснати възможности."

Още бисери