Отидете към основна версия

1 450 2

Скот Томпсън напуска Yahoo! заради лъжа в CV-то

  • yahoo!-
  • скот томпсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не лъжете, когато пишете CV! В тази проста житейска истина се убеди генералният директор на американската интернет компания Yahoo! Скот Томпсън.

Той беше принуден да подаде оставка след като беше обвинне публично в лъжа за университетското си образование, припомня в. „Уолстрийт джърнъл“.

Господин Томпсън напусна компанията, пише Yahoo! без повече уточнения.

Според неофициалната информация Скот Томпсън не притежавал диплома по информатика, както е обявил, а само по счетоводство. Специалността информатика започва да се преподава в Стоунхил колидж от 1980 г. Обаче Томпсън завършва образованието си там през 1979 г.

Това разминаване беше открито от акционера Даниел Льоб.

Скот Томпсън временно ще бъде наследен от Рос Левинсън, ръководител на медийното подразделение на компанията. Последният има хуманитарно образование като специалист по комуникации.

Бившият генерален директор на Rovi Corp Алфред Аморосо ще е новият председател на директорския борд на Yahoo!

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Новият шеф на Yahoo! е бременна!

    Новият шеф на Yahoo! Мариса Майер е бременна! Новината беше съобщена часове след като тя беше назначена на новия си пост, съобщава сп. „Форчъ ...
    18.07.2012
    1 164
    1
  • Най-търсените думи в интернет

      Yahoo! пусна традиционния си списък с най-популярните думи в интернет за 2011 година. За втори път първото място в класацията печели еле ...
    03.12.2011
    1 972
    1