Отидете към основна версия

2 231 31

Караниколов: Превъзхождаме Турция за завода на Volkswagen ВИДЕО

  • емил караниколов-
  • vw-
  • volkswagen

България продължава да е в състезанието за привличането на автомобилния гигант, заяви министърът на икономиката

България продължава да е в състезанието за строежа на завода на автомобилния гигант Volkswagen. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR - „България сутрин“.

Караниколов обясни, че инвестицията на германския концерн ще е за 1,4 млрд. евро, и ще бъдат създадени между 4000 и 5000 работни места. Министърът припомни, че решението къде ще бъде построен завода ще бъде взето през септември и заяви, че България превъзхожда Турция по доста показатели.

„Превъзхождаме Турция с членството ни в ЕС, по-ниските оперативни разходи, висококвалифицираната работна ръка и локациите, които предлагаме", заяви Караниколов.

По думите му предимствата на Турция са в по-големия си пазар и опит в автомобилостроенето и фактът, че администрацията може да закупи голям брой коли от автомобилния гигант.

Караниколов коментира и епидемията от африканска чума по свинете. Според него, ако не бъде спряна болестта ситуацията може да стане критична.

„Епидемията по свинете е изключително сериозна и се разраства бързо. Трябва първо да я спрем и след това да търсим причини и виновни. Проблемът е дали ще бъдем в карантина в периода за износ и, дали ще фалират свинефермите. Ако не спрем епидемията ситуацията може да стане критична", коментира министърът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини