30 Юли, 2019 10:59 5 430 32

Долна Саксония: Volkswagen не се е отказал от България

  • volkswagen-
  • завод-
  • фабрика-
  • българия

Окончателно решение къде ще бъде построен новият завод на Volkswagen AG в Югоизточна Европа все още не е взето, обяви премиерът на Долна Саксония Щефан Вайл, цитиран от Die Frankfurter Allgemeine Zeitung. В началото на месеца в немски медии се появиха твърдения, че фабриката ще бъде в Измир, Турция, а България е отпаднала от състезанието за домакинство.

Според Щефан Вайл каквото и да бъде решението на автомобилния концерн, то ще е продиктувано от икономически, а не от политически съображения. По последна информация то ще бъде взето на следващото или по-следващото заседание на Надзорния съвет на Volkswagen, т.е. новини могат да се очакват най-рано през есента.

Слуховете, че Volkswagen е избрал Турция за новия си завод, предизвикаха критики към компанията заради нарушаването на човешките права в страната. Решението на компанията да изнася все по-голяма част от производството си в други страни с по-евтина работна ръка противоречи на политиката на Германската социалдемократическа партия, от която е излъчен премиерът на Долна Саксония.

Според Щефан Вайл обаче тази стратегия се е доказала във времето. По думите му някои по-сложни задачи се извършват в Германия, а по-други производствени операции е по-добре да се осъществяват в страни, където цената за това е по-ниска.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    10 14 Отговор
    стига сте лъгали хората. в българия ще се прави новия Дъстър

    Коментиран от #31

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 321312312801

    8 8 Отговор
    айде, продажните червеномармаладковци, пчвайте да плюете и да превъзнасяте рдоганган
  • 5 Да да

    7 7 Отговор
    Безродниците от ДПС и БСП чакат опорки, преди да пишат. Шах!
  • 6 Elen

    23 6 Отговор
    Не че нещо но ще ви разбия сърцето с това което ще ви кажа. Преди месец минах около Вестел (града в Турция с най-много заводи) и там си строеше един с точно същата емблема на фолц вагината. Нещата отдавна са приключили и ФВ отдавна е избрал Турция за новия си завод. Само още наще 'политици' си чешат езиците с това как нищо не е приключило. Но не мисля че някои е изненадан от това решение все пак.

    Коментиран от #14, #28

  • 7 Песимист

    9 1 Отговор
    Разбира се, че не са се отказали...да ни продават стари фолксвагени на 150 х.км., на които им свети ДПФ-то.
  • 8 Един

    8 5 Отговор
    Ха-ха ха! Премиерът на Долна Саксония ще решава къде да бъде новия завод на VAG ! (...освен ако не е акционер в AG-то.)

    Коментиран от #10

  • 9 BG citizen

    5 1 Отговор
    Ама разбира се, седалките на фау-тата ще ги правим в завода в Куртово Конаре..... :-)))
  • 10 гост

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Един":

    Всъщност цялата Долна Саксония е акционер във ВАГ !!!! И то от основните , с решаващ глас !!!! Май си го пропуснал ,а ??!!!
  • 11 Тръмп

    7 6 Отговор
    Политиката и икономиката са тясно свързани и с оглед на това не виждам как от ВАГ ще изберат Турция и смахнатия Ердоган за дългосрочен бизнес-проект!!!:):):)Това означава,че Заводът ще бъде повече на Ердоган,отколкото на Долна Саксония!!!:):):)

    Коментиран от #12

  • 12 Щом си късоглед

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Тръмп":

    Иди на омен лекар и се остъклявай. Скоро ще ти припомня бълнувануята ти,да се посмея малко как ще лъжеш и мажеш.

    Коментиран от #15, #18

  • 13 Засегнат

    8 2 Отговор
    Майната им на VAG. Вместо да искаме техен завод на наша територия по-добре да си платят автомобилите с фалшивия софтуер за емисиите на СО2, регистрирани у нас. Европейската комисия постави чадър над тях по време на дизелгейт, докато в САЩ си платиха всичките продадени 500 000 автомобила - 6 млрд. долъра. А останалите 10.5 млн. автомобила, ако VAG трябваше да плати сега нямаше да съществува - това не значи, че заводите щяха да спрат - просто биха имали нови собственици, може би по-отговорни.
    А държавата в лицето на нашето “умно” правителство включително и премиера, вместо да се натискат за чужди заводи по-добре да съфинансират идеи като: Китове за конверсия на автомобили с ДВГ към електрозадвижване - автомобилите втора ръка на VAG са изключително подходящи - здрави купета с умрели двигатели. Китайците вече предлагат някакви.
  • 14 Тръмп

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Elen":

    А вие,чий го дирите в Турция???:):):)Да не сте любовница на Ердоган или турска шпионка,та толкова знаете???:):):)

    Коментиран от #16

  • 15 Тръмп

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Щом си късоглед":

    Аз съм от немско потекло,ако си чел биографията ми???:):):)Немците мислим еднакво,иначе нямаше да сме Икономика N-1 в ЕС!!!:):):)Не забравяйте Кой възстанови и обедини Германците!!!:):):)Ердоган достатъчно се Озъби на САЩ и Меркел,та да влезе някой глупак пак в капана му!!!:):):)Изнудването на ЕС за пари чрез миграцията,също се помни от ВАГ!!!:):):)Изгонването от Инджирлик на немските войски,едва ли е добра реклама за бизнес-инвестиции!!!:):):)
  • 16 Elen

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "Тръмп":

    Какво диря е моя работа. Щом ви интересува-бизнес отношенията ми са свързани с турски завод за акумулатори. Друго нещо,младежо?

    Коментиран от #19

  • 17 Факт!

    2 4 Отговор
    Румъния държава вървяща напред.България ориенталска дупка.

    Коментиран от #20

  • 18 Тръмп

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Щом си късоглед":

    Ти си късогледия щом не виждаш как Ердоган нахално и незаконно нахлу в Кипърската акватория да краде чужд нефт,а от Германия и Франция му спретнаха санкции!!!:):):)И не вярвам от ВАГ да рискуват милиардите и имиджа си с изграждането на Важен Завод под контрола на Ердоган!!!:):):)Това няма как да стане,та от утре можеш да си подготвяш документите за работа в Завода на ВАГ-София!!!:):):)Честито и да почерпиш!!!:):):)
  • 19 Тръмп

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Elen":

    Мнението ви беше повече на туркиня,отколкото на българка и за това си позволих лична нападка чрез сарказъм!!!;););)
  • 20 Тръмп

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Факт!":

    С Румъния сте си лика-прилика и няма големи разлики,поне това са ми казвали те!!!:):):)
  • 21 Тръмп

    4 1 Отговор
    "А не от политически причини" е намек,че именно от тях ще зависи крайното решение,иначе изобщо нямаше да го спомене Премиерът на Долна Саксония!!!:):):)Умните казват много с малко,но добре подредени думи!!!:):):)
  • 22 Факт!

    2 5 Отговор
    Е как ще сме си лика прилика като Румъния е с по-добра инфраструктура от България при това два пъти по голяма по територия.Българският клозет е неспасяем.

    Коментиран от #24, #26

  • 23 Тръмп

    3 0 Отговор
    "А не по политически причини" означава,че Заводът няма да е в Турция не заради "политически причини"-/Ердоган/,а защото в България се е оказало Икономически по-изгодно!!!;););)Елегантен икономически шут по задника на Ердоган!!!:):):)
  • 24 Тръмп

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Факт!":

    Гледай цялата картина,а не само инфраструктурата!!!:):):)Макар да съм сигурен,че и там няма Съществени разлики!!!:):):) Румъния има нефт,но полицията им е същата!!!;););)
  • 25 Тръмп

    3 0 Отговор
    Пасат и Голф са свещенни коли в България,това е българския народен автомобил!!!:):):)
  • 26 Dark

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "Факт!":

    Ти явно не си се друсал по главните им пътища и не си висял в задръстване в Букурещ та говориш така смело за инфраструктурата им. :D Балканите се разсипаха с тоя комунизъм и не само Ами ходехме да помагаме да не би на Чехите и Словаците да им стане по добре.Ай сиктир от овчари и от аграрни държави и общества.Мит е че българина е работлив , мит който и комунетата го видяха , само с тояга се работи тук правилно.
  • 27 А какво става

    2 1 Отговор
    С високотехнологичният завод за космически храни който ще строим с Мароко? Хайде, че тримата космонаФти в орбита умират от глад, а стотината резервисти на земята ядат храна за простосмъртни....
  • 28 Аззз

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Elen":

    Не слагай тигана преди да си хванал рибата

    Коментиран от #29

  • 29 Elen

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "Аззз":

    Така е,но за съжаление рибата е хваната. Тигана е почти готов. Колкото и да ми се искаше завода да е у нас,просто не виждам как ще стане това. Нито имаме капацитета хора,нито имаме технологични знания и обучен персонал,нито пък нашата държава е пазар за концерна на вагините
  • 30 Баба меркел

    2 1 Отговор
    Спокоино боко първи ше ти дадем трошици да не страдаш че завода нема да е на твоита теретория за рекет😂😂😂
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ДОКО

    0 0 Отговор
    НАЙ ПОДХОДЯЩОТО МЕСТО ЗА ЗАВОДА Е РЕПУБЛИКА КАМБОДЖА..ЗА ТАЯ СКАПАНА ШВАБСКА МАРКА