Отидете към основна версия

3 649 10

Boeing 737 МАХ отива в историята?

  • boeing 737 max-
  • самолет-
  • производство-
  • сащ
Снимка: Shutterstock

Американският мега производител на пътнически самолети – Boeing, най-вероятно ще спре временно производството на злочестия модел 737 МАХ. Новината идва близо година след последната катастрофа с подобен модел, което доведе до спирането от полети на 800 броя машини в цял свят.

Според ръководството, временното спиране на модела от производство е най-добрия и икономически най-изгоден вариант, пише изданието Тhе Wаll Ѕtrееt Јоurnаl, което се позовава на свои източник. Несъмнено подобно решение е подтикнато и от предупреждението, което дойде преди дни от щатските регулатори към компанията. Те обвиниха Boeing, че дава „нереалистични надежди“, че 800-те самолета ще полетят отново.

Голям проблем е и какво ще стане с вече поръчаните и произведени машини. Техният брой е 4500. Много авиокомпании развалиха договорите за доставка след двете фатални катастрофи. Ако машините не бъдат произведени и доставени, това ще засегне близо 600 компании доставчици на материали и стотици по-малки фирми по веригата. Ще се получи ефектът на доминото и ситуацията несъмнено ще се отрази негативно на икономиката на САЩ.

И все пак - Воеіng се надява, че до края на 2020 г. производството ще бъде възстановено и месечно ще произвежда по 57 броя от въпросния модел.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Истинските виновни за катастрофите на Boeing 737 MAX

    Комисията по транспорта и инфраструктурата на Камарата на представителите на САЩ публикува на 16 септември доклад, в който критикува Boeing и Федералн ...
    20.09.2020
    5 601
    7
  • Шефът на Boeing подаде оставка

    Главният изпълнителен директор на Boeing Денис Мюленбург подаде оставка. Причината е скандалът със спрения от полети модел Boeing 737 MAX в резултат н ...
    23.12.2019
    2 648
    6