Отидете към основна версия

2 648 6

Шефът на Boeing подаде оставка

  • boeing 737 max-
  • ръководство-
  • смяна-
  • денис мюленбург
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на Boeing Денис Мюленбург подаде оставка. Причината е скандалът със спрения от полети модел Boeing 737 MAX в резултат на две тежки катастрофи със стотици загинали.

„Компанията съобщава, че Мюленберг незабавно напуска поста. Временно неговият пост ще се заема от финансовия директор на Boeing Грег Смит”, пише в съобщение на авиационния производител до медиите.

Председателят на УС на Boeing Дейвид Келвин е новият генерален директор на компанията и ще заеме поста на 13 януари 2020 г. „УС на Boeing прие решение за смяна на ръководството, тъй като смята, че такава е необходима с цел възстановяване на доверието към компанията в момента, когато тя работи за нормализиране на отношенията с авиационните регулатори, клиенти и акционери”, пише още в съобщението.

Търговията с ценни книжа на Boeing на нюйоркската фондова борса в понеделник беше преустановена след като стана ясно, че ще има кадрови промени. След обявяването им търговията беше възобновена. Цената на акциите на Boeing се повиши с 3.41%, до 339.19 USD за акция.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Истинските виновни за катастрофите на Boeing 737 MAX

    Комисията по транспорта и инфраструктурата на Камарата на представителите на САЩ публикува на 16 септември доклад, в който критикува Boeing и Федералн ...
    20.09.2020
    5 601
    7
  • Boeing 737 МАХ отива в историята?

    Американският мега производител на пътнически самолети – Boeing, най-вероятно ще спре временно производството на злочестия модел 737 МАХ. Новина ...
    16.12.2019
    3 652
    10