Отидете към основна версия

1 061 0

Германия с ръст на фона дълговата криза

  • германия-
  • ръст
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германия продължава да бележи икономически растеж. Но гледката става все по-мрачна заради "съществените рискове" от дълговата криза, предупредиха местните власти.

"В трудна европейска среда германската икономика продължава да бъде сравнително стабилна", обявиха в доклад от министерството на икономиката в Берлин.

Брутният вътрешен продукт (БВП) "се очаква да нарасне умерено отново през второто тримесечие, както вече прогнозирахме от наличните показатели за частното потребление и външната търговия".

"Въпреки това след силния растеж, отчетен през първото тримесечие, инерцията почти сигурно ще се забави предвид по-слабите международни тенденции. Дълговата криза в редица страни от еврозоната ще продължи да ни тежи и ще подхранва несигурността", гласи още докладът на министерството.

"Перспективите за германската икономика засега ще останат предпазливи и ще бъдат помрачени от редица съществени рискове", отбелязаха още властите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Германският имотен разцвет продължава

    Бумът на пазара на недвижими имоти в Германия продължава. Ръст се отчита както при продажбите, така и при наемните нива на жилища. През тежката за ...
    29.07.2012
    4 249
    4
  • Кризата върви към Германия и Франция

    Европейската криза пълзи от периферията към центъра. Досега страните от центъра, считайки се за стабилни, за всички беди обвиняваха периферните. Кр ...
    28.07.2012
    4 313
    10