Отидете към основна версия

7 324 22

Силен удар за алкохолния туризъм

  • -
  • balkan holidays

Balkan Holidays отмени лято`21

Снимка: Shutterstock

Balkan Holidays отмени втората част на чартърната програма на компанията от Великобритания към България, която дефакто обхваща края на сезона. От компанията са уведомили с писмо партньорите си за това, а причината е пандемията с коронавируса.

На практика това означава, че британците, които са сред най-големите нации, идващи на българското Черноморие, тази година ще пропуснат алкохолните турове у нас. Така българският туристически бранш ще разчита само на германците. Последните обаче са с далеч по-различен манталитет, когато става дума за почивка и няма да доведат до оборотите правени от гражданите на Острова.

Ето и цялото писмо на Balkan Holidays до партньорите:

След няколко разговора по темата през последните месеци, с голяма тъга ви съобщавам, че Balkan Holidays Великобритания са принудени да прекратят останалата част от Лято 2021 програмата си, която трябваше да стартира на 1 август.

Това означава, за жалост, че няма да има чартърна операция за остатъка от сезона. Причините вече са пределно ясни. Има прекалено много несигурност заради ограниченията, въведени както от властите във Великобритания, така и тези в България, които не позволяват извършването на позволени пътувания и почивки. Някои от ограниченията вероятно дори няма да бъдат вдигнат в близкото бъдеще, тъй като дори и ако само една от страните реши да облекчи мерките, а другата не го направи, пътуването става невъзможно.

В резултат от несигурността в последните месеци, дори хора, които са си резервирали полети (част от които прехвърлени от резервациите през 2020 г.) започнаха да ги отменят. Остават само лимитирани бройки на запазени места. Отмените се случват в голям брой ежедневно. В тези условия нямаме никакъв друг избор освен да отменим останалите планувани чартърни операции. Още веднъж, съжаляваме много и се притесняваме за това какво може това решение да значи за двете ни държави. Просто ситуацията не позволява друг курс на действия, тъй като събитията са извън нашия контрол.

Това значи, че всички ние вече очакваме с нетърпение Лято 2022. Огромен брой клиенти са си прехвърлили резервациите за следващата година и да се надяваме – още толкова ще резервират дати за идните месеци. Ясно е, че Сезон 2021 няма да е лесен, но ще направим всичко по силите си да го приближим възможно най-много до този през 2019 г. Сигурни сме, че и вие ще се присъедините към тези усилия.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.

Свързани новини