Отидете към основна версия

58 672 68

Путин с важно решение

  • зърно-
  • русия-
  • фганистан-
  • владимир путин-
  • решение

Отпуска зърно на Афганистан при необходимост

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин принципно одобри, ако е необходимо, отпускането на определено количество зърно за Афганистан. „Междуведомствената комисия, след резултатите от работата си в Афганистан, докладва своите виждания на президента. И Владимир Владимирович даде принципно „зелена светлина“ да отпусне, ако е необходимо, определено количество зърно, като се вземе предвид очакваната добра реколта в Русия. Обемът на такава помощ ще бъде определен от руското правителство според конкретна ситуация“, казва Замир Кабулов, специален представител на руския президент за Афганистан, директор на втория отдел за Азия към руското външно министерство.

Според него, икономическата ситуация в Афганистан е сериозна и „може да се влоши това лято поради факта, че миналата зима не беше много снежна, а перспективите за реколтата са разочароващи“.

„Според някои оценки Афганистан може да не получи до 30% от обичайния обем, предимно зърно. Нека изчакаме и ще видим. В Афганистан се прибират две реколти зърно годишно, сега ще бъде първата и ще видим каква ще е тя“, добави Кабулов.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 146 гласа.

Свързани новини

  • Путин е в кома?

    Източници от разузнаването твърдят, че президентът на Русия Владимир Путин е изпаднал в кома след неуспешна операция, предаде сайтът „Обозревате ...
    15.06.2022
    218 281
    477