Отидете към основна версия

27 107 96

Синът на Джо Байдън е получил милиони, включително от украинска компания

  • джо байдън-
  • хънтър байдън-
  • приходи-
  • печалби

За 2017 г. и 2018 г. Хънтън Байдън е спечелил 5.5 млн. USD

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Синът на президента на САЩ Хънтър Байдън от 2017 г. до 2018 г. е получил приходи от над 5,5 млн. USD, включително от украинската енергийна компания Burisma Holdings, въпреки злоупотребата с алкохол и наркотици. Такава информация се съдържа в проектодоговора на сина на Джо Байдън с разследването по делото за неплащане на данъци.

В документа се посочва, че от 2016 г. насам Хънтър Байдън се е пристрастил към алкохола и тежките наркотици и е прекарал цялата пролет и лято на 2018 г., според цитати от мемоарите му, в „непрестанен гуляй“. В същото време той продължава да получава доходи, но не плаща данъци навреме, въпреки наличието на достатъчно средства.

През 2017 г. синът на сегашния президент „получи малко под 1 млн. USD от компания, която е основал с шефа на китайски бизнес конгломерат, 666 666 USD от свои бизнес интереси в САЩ, приблизително 664 000 USD от китайска фирма за инвестиции в инфраструктура, 500 000 USD като директорски хонорари.“ Украинска енергийна компания, 70 000 USD от румънска компания и 48 000 USD от мултинационална адвокатска кантора."

През 2018 г. Хънтър Байдън продължи да "печели прилично и да харчи неконтролируемо", се отбелязва в документа. През този период той е получил по-малко от 2,6 млн. USD от компания, която е основал заедно с китайски конгломерат и украинска енергийна компания. Проектът не обяснява за какво украинско предприятие става въпрос, както припомня агенция Bloomberg, по-рано синът на президента призна, че има бизнес връзки с Burisma.

Разследването срещу сина на Байдън започна през 2018 г., когато стана известно, че по това време той е имал револвер Colt Cobra и е взимал наркотици. Американският закон забранява придобиването или притежаването на оръжие от хора, които употребяват или притежават наркотици. През същия период синът на президента на САЩ, представляващ Демократическата партия, игнорира исканията на властите да плаща данъци. Станалите публично достояние решения на прокуратурата, позволяващи на Хънтър Байдън да избегне затвора, предизвикаха вълнение сред много представители на опозицията, представлявана от Републиканската партия на САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 109 гласа.

Свързани новини