Отидете към основна версия

2 341 27

САЩ: Оставаме сигурен партньор по отношение на доставките на LNG за Европа

  • lng-
  • доставки-
  • сащ-
  • европа

Джо Байдън по-рано нареди спиране на процедурите за одобрение на нови договори за износ на LNG

Снимка: ЕРА/БГНЕС

САЩ остават сигурен партньор за доставки на втечнен природен газ (LNG) за Европа, въпреки решението за спиране на подобни нови договори. Това заяви на редовен брифинг за журналисти помощникът на президента на САЩ и национален съветник по климата Али Заиди.

„Мисля, че надминахме очакванията по отношение на нашата готовност и скоростта, с която се превърнахме в доверен съюзник за онези, които страдат от енергийни предизвикателства, особено нашите партньори в Европа“, каза той. Заиди допълни, че способностите на САЩ ще им позволят да „останат доверен партньор на съюзниците на САЩ“.

В отговор на въпрос относно критиките към решението на президента на САЩ Джо Байдън да спре процедурите за одобрение на нови договори за износ на втечнен природен газ от САЩ, говорител на Белия дом препоръча „да се слуша какво казват съюзниците на САЩ“. Според него над 60 парламентаристи от европейски страни са изпратили писмо до САЩ с молба да „бъдат партньори“ в доставките на LNG както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. „И това е, което президентът Байдън постигна толкова ефективно“, каза говорител на Белия дом.

Президентът на САЩ по-рано нареди спиране на процедурите за одобрение на нови договори за износ на LNG от страната. Както обясни Reuters, тази стъпка може да доведе до забавяне на вземането на инвестиционни решения за изграждането на нови съоръжения за производство на LNG.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 18 гласа.

Свързани новини