Отидете към основна версия

1 529 8

5 удобства на електронните ваучери за храна за служителите

Електронните ваучери за храна официално заместиха хартиените от 1 юли 2024 г. Те са ново технологично решение за България, което подобрява процесите във фирмите, но и подпомага мотивацията и продуктивността на служителите. В тази статия ще разгледаме 5 удобства, от които служителите се възползват благодарение на електронните ваучери.

Лесно получаване

Електронните ваучери се използват чрез електронен носител - физическа или виртуална карта. Всеки служител получава тази карта от своя работодател веднъж, след което тя се зарежда с ваучери. Електронните ваучери освобождават служителите от задължението да взимат своите хартиени ваучери от администрацията на фирмата всеки месец и да подписват протоколи за това, което е голямо улеснение за работещите от вкъщи

При електронните ваучери изчезва опасността ваучерите да се повредят, а вероятността да бъдат забравени и да изтече тяхната валидност е сведена до минимум.

Бързи плащания на POS терминал

При електронните ваучери за храна хората могат да заплащат точната си сметка в магазина. При хартиените те трябваше да се съобразяват със стойността на получените ваучери и да доплащат, тъй като по закон е забранено връщане на ресто. Плащането чрез карта, която е заредена с ваучери се извършва на ПОС терминал, точно както с банкова карта - за секунди.

Остава в историята броенето на ваучери и проверката на валидност от касиерите, което отнема повече време и често образува опашка. По този начин служителите пестят време. В допълнение на това, с е-ваучери може да се плаща и на касите за самообслужване в големите търговски вериги.

Използване от мобилни плащания

Служителите, които са получили пластика от работодателя си, могат да я добавят във виртуален портфейл и да плащат със своя телефон или смарт часовник. Това е голямо удобство за тези, които често забравят своята карта. Плащанията с виртуална карта са изцяло през дигитален портфейл.

Цялата информация на няколко клика разстояние

Служителите могат лесно да проверяват наличността по картата си, както и в кои търговски обекти могат да правят плащане. Повечето мобилни оператори имат разработени мобилни приложения, в които с няколко клика служителят добавя своята карта и може да следи наличност, трансакции, информация за картата и търговските обекти, в които тя се приема. При нужда, може да се заяви и блокиране на изгубена карта.

Богат избор

Електронните ваучери за храна се приемат в многобройни търговски обекти в цялата страна, които предлагат храна, хранителни продукти и безалкохолни напитки. “Нашата мрежа от търговски партньори, в която служителите могат да използват своите ваучери, се разширява непрекъснато. Работим с всички големи вериги хипермаркети, с хиляди хранителни магазини в цялата страна, с кафенета, ресторанти и сладкарници, където хората могат да си вземат закуска или кафе. Стараем се да предложим възможно най-голямо разнообразие за потребителите.”, разказва Милен Йонков, Tърговски директор на един от водещите оператори на ваучери у нас - Pluxee Bulgaria.

Какво не се променя при ваучерите за храна?

Основният плюс на ваучерите за храна остава непроменен - спестени средства за работодатели и служители. Социалната придобивка е освободена от данъци и за двете страни в размер до 200 лв. месечно на служител, което може да спести до 1280лв. годишно. Работодателите могат да изчислят колко биха спестили с онлайн калкулатор за ваучери.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини