Отидете към основна версия

2 056 9

Умря индийският милиардер Ратан Тата

  • tata group-
  • ратан тата-
  • индия

Tata Group е създадена през 1868 г. и е една от най-големите индийски компании

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Милиардерът и бивш председател на борда на директорите на индийската корпорация Tata Group Ратан Тата почина на 86-годишна възраст, съобщиха от компанията. „С чувство на дълбока загуба се сбогуваме с Ратан Нават Тата, един наистина необикновен лидер, чийто безценен принос оформи не само Tata Group, но и самата същност на нашата нация“, се казва в изявлението.

"С непоколебим ангажимент към високи постижения, почтеност и иновации, Tata Group под негово ръководство разшири глобалното си присъствие, като същевременно винаги остава верен на моралните си принципи. Ангажиментът на Tata към филантропията и развитието на общността докосна живота на милиони. От образованието до здравеопазването, неговите инициативи са оставили дълбок отпечатък, който ще бъде от полза за бъдещите поколения“, се казва в изявление на Tata Group.

Ратан Тата е роден на 28 декември 1937 г. Произхожда от влиятелната индийска фамилия Тата. Той оглавяваше Tata Group от 1990 г. до 2012 г. и беше временен председател на компанията от октомври 2016 г. до февруари 2017 г.

Tata Group е създадена през 1868 г. и е една от най-големите индийски компании. Работи в областта на информационните технологии, енергетиката, машиностроенето, производството на материали и химикали.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини