Отидете към основна версия

2 956 4

Путин гради в Крим руски Лас Вегас

  • крим-
  • хазарт

Руският президент Владимир Путин е внесъл в парламента – Държавната дума, законопроект за създаването на пета игрална зона на територията на Русия. Тя трябва да се появи в Крим.

Проектът ще се гледа от долната камара на Думата, а след това от горната - Съвета на федерацията.

Границите на игралната зона ще се определят от изпълнителната власт в Крим. Временният президент на анексирания полуостов Сергей Аксенов обеща въпросът за функционирането на зоната за хазартни игри да бъде решен до 1 май.

„Казина и игрални зали няма да се отварят на път и под път в Крим. Те ще бъдат съсредоточени на едно място“, обеща Сергей Аксенов.

Хазартът в Русия официално е забранен от 2009 г.. В опит да пресече „игрите на късмета на черно“ правителството е определило четири региона, където може да се развива хазарта при строги правила и стриктен контрол от държавата. Това са Алтайския, Краснодарския и Приморския край, но и Калининградска област.

След като първоначалните планове не сработиха обаче, днес единствената активна зона е тази в Краснодар, с новия Azov City проект. По тази причина очевидно руското правителство се опитва да развие Крим и Сочи, където наскоро се проведоха зимните олимпийски игри, като нови дестинации за игрален туризъм.

Решението на Владимир Путин се подкрепя от местните власти в Крим, които се надяват с привличането на покер маниаците да компенсират спада в летните записвания след анексирането. Анализатори очакват интерес към новия проект да проявят туристи от Турция и Близкия изток, където хазартът е официално забранен.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини