Отидете към основна версия

1 214 0

Прошков: Големите контейнери за смет не трябва да са на улицата

  • прошко прошков-
  • избори 2011
Снимка: БГНЕС

В повечето европейски градове не може да видите големите контейнери за отпадъци, а само кошчета за дребните отпадъци като опаковки от дъвки, чаши от кафе и др.

И това е моята дългосрочна цел за развитието на града – големите контейнери да не са насред улицата, казва в в ProИнтервю кандидатът за кмет на сините Прошко Прошков.И още за концепцията на Прошко Прошков:


В големите жилищни комплекси ще изградя специални помещения за съхранение и достъп само на съответната етажна собственост. В кварталите и селата с къщи – кофи тип „Мева” и малки контейнери за разделно събиране.

В централната градска част за решаването на проблема ще се търсят възможности за възстановяване на старата градска практика за съхранение под земята (с подемници) или съхранение на контейнерите в дворовете на кооперациите.

Измерването изисква различни подходи за различните типове територии на града. В големите жилищни комплекси ще изградя специални помещения за съхранение и достъп само на съответната етажна собственост. Тези различни подходи ще съпътстват изграждането на система за измерване на отпадъка както на гражданите, така и на бизнеса. Тъй като за мен принципът, на който трябва да се определя такса смет е „замърсителят плаща“, а не такса смет да бъде втори имотен данък.

 

Цялото интервю четете в Probook.bg

Всеки който желае, може да зададе своя въпрос към Прошко Прошков.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини