Отидете към основна версия

1 111 0

Люта битка за Пловдив

  • избори 2011-
  • пловдив
Снимка: БГНЕС

Изключително гореща е битката за кметския стол в Пловдив. 38,7% е общата избирателна активност към 16,30 часа в Пловдив. Тя е с около 1 процент по-ниска в сравнение с този час отпреди седмица, когато 40% от пловдивчани вече бяха упражнили правото си на вот, съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК)-Пловдив, предаде Plovdiv24.bg. По райони най-активни са в "Централен" - 43%, следват ги "Западен" - 40%, "Южен" - 39,2%, "Северен" - 39%, "Тракия" - 37,9% и "Източен" - 33%.

Нерегламентирана агитация в полза на единия кандидат за кмет е извършвана вчера иднес. Вчера в пощенските кутии из целия град, са били разпространявани листовки, очернящи противника му.Днес пък от същия щаб хора масово са изпращали SMS-и, приканвайки да се гласува за него, въпреки че предизборната агитация в деня за размисъл и на изборите е забранена. Шефът на щаба заяви, че листовки не са разпространявали, а относно sms-ите цитираме: "В щаба ни има много хора, не можем да контролираме и отговаряме за всички".

От същия щаб контрираха обвинявайки своя опонент в купуване на гласове заявявайки, че вече е потвърдена подобна схема с пълномощни. От полицията заявиха, че до момента има множество сигнали за купуване на гласове, но няма потвърдени и доказани. Сигналите са и от двете страни, на двамата кандидати за кметския стол.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини