Отидете към основна версия

1 070 0

Местан: Не съм ходил при Бойко Борисов

  • избори 2011-
  • местан-
  • бойко борисов
Снимка: БГНЕС

Миналия вторник, на втория ден след първия тур на изборите, имах среща с президента Георги Първанов. За място на срещата Първанов е определил резиденция „Бояна”. Местан изпаднал в сконфузна ситуация, когато вместо при президента, бил изпратен при премиера Бойко Борисов.

Това заяви на нарочно свикана пресконференция депутатът от ДПС Лютви Местан в парламента. Той беше провокиран от изказване на премиера Бойко Борисов, че между двата тура на президентските избори той го е търсил.

Местан обясни как на КПП представил на служителя от НСО, че отива при Георги Първанов. И премиерът, и президентът живеят в резиденция Бояна, но Местан, който се смята за достатъчно скромен политик, не е знаел, че тя е общ дом и на двамата. За Местан този начин е недопустим. И преди той е влизал през един портал за среща с държавния глава, но този път не е знаел, че първите политици в държавата влизат от различни входове. След като чакал 15 минути пред него "се появява премиерът".

„Трябва да призная, че наистина изпаднах в доста конфузна ситуация и както самият той сутринта в ефир каза, аз наистина изпаднах в леко вцепенение“, каза Местан.

Той е бил пренасочен от служители на НСО към къщата на министър-председателя. Местан иска да знае как се стигнало дотам и е написал за целта писмо и до президента, защото определя себе си като жертвата в случая. "Подобни гафове са се случвали и с други гости, но те не са ставали публично достояние. Аз също мислех, че това не е проблем, който да заслужава вниманието на медията и ако някой трябваше да реагира, то това бях аз като засегната страна – първо заради унижението да чакам петнайсетина минути, второ - "конфузът" да се срещам с човек, от когото не съм поканен и трето - заради недопустимо закъснение от цели 20 и повече минути за среща с държавния глава", каза още той.

Местан заяви, че на срещата с президента Първанов не е била разменена нито една дума, която да дава основание за внушението, правено от премиера Борисов, за политическо взаимодействие между президента и ДПС.

„Очаквам в изискуемата форма да поднесете извиненията си в името на мъжката хигиена, която е дължима, независимо от политическите ни различия", се казва в откритото писмо на Местан до премиера. Според него, министър-председателят използва гафа на собствените си служители, за да обслужи чрез него своите политически внушения. Това е нещо, с което категорично не съм съгласен", обясни депутатът от ДПС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Местан и президентът си говорили за БАН

    Президентът Георги Първанов и зам.-председателят на ДПС Лютви Местан са разговаряли по темата за финансирането на духовната сфера, за БАН, както и ...
    11.11.2011
    965
    0
  • Местан: Няма пакт с Първанов

    Заместник- председателят на ДПС Лютви Местан отрече партията му и президента Георги Първанов да са сключили таен пакт за изборите – Калфин да ...
    03.11.2011
    835
    0