Last news in Fakti

3 Ноември, 2011 08:58 834 0

Местан: Няма пакт с Първанов

  • дпс-
  • първанов-
  • местан
Местан: Няма пакт с Първанов - 1
Снимка: БГНЕС

Заместник- председателят на ДПС Лютви Местан отрече партията му и президента Георги Първанов да са сключили таен пакт за изборите – Калфин да загуби с „целувката“ на ДПС, за да се върне Първанов в БСП на бял кон след края на мандата си. Така теза разви преди дни премиерът Бойко Борисов. Местан контрира, че няма смисъл ДПС да сдържа избирателите си да гласуват за президент, за да се стигне до загуба на Калфин в сутрешния блок на бТВ.

Местан определи като „комичен случай“ объркването да отиде при премиера, вместо при президента на сутринта след изборите. Грешката е на служителите на НСО, които грешно упътили заместника на Доган. „“Човек не може да влезе без покана, резиденцията на премиера не е хан“, коментира Местан. Той бил поканен от Първанов, но не разкри какво са си говорили, тъй като не е упълномощен да бъде говорител на държавния глава. Добави само, че между две официални лица имало не само формални срещи.

Депутатът потвърди вчерашната позиция на ДПС, че на тези местни избори са постигнали победа, увеличавайки подкрепата си за партийните листи. Местан коментира още, че избирателите на партията били претенциозни и трудно можело да им се влияе така. 

Заместникът на Доган призна, че има отлив на около 18 000 избиратели, което обясни с изваждането на хиляди хора от „мракобесния избирателен списък“. Ето защо ДПС ще предложи да се създаде анкетна комисия, която да проучи кой и защо е бил лишен от правото си на глас, тъй като не може да се съгласи с версията, че имало грешки в софтуера на МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА