Отидете към основна версия

1 055 0

Жената на Кирил Рашков: Не сме виновни

  • катуница-
  • рашков-
  • присъда

Фамилията дължи около 25 000 лв. лв

Снимка: БГНЕС

Не се чувстваме виновни за нищо, няма да съдим хората в Катуница. Това заяви  съпругата на ромския бос Кирил Рашков – Костадинка пред бТВ. Тя обясни, че в къщите на фамилията няма нито злато, нито пари. И се оплака, че всичко там е разхвърляно. Костадинка не се страхува да ходи в пловдивското село, тъй като фамилията й не се чувства виновна за събитията, които се разиграха там.

Вчера една от къщите на Рашков бе основно претърсена, включително с металотърсач в двора за оръжие и злато.

„Ние съжаляваме искрено и от сърце за смъртта на младежа, който бе прегазен с буса, но нямаме нищо общо", каза сочената за ромска царица.

Костадинка Рашкова заяви, че фамилията няма пари да плати задълженията си към данъчните Ако бъдат осъдени, те ще трябва да вземат заем, за да платят парите.
Адвокатът им заяви, че от сметките на фамилията са изтеглени 95 хиляди лева, които отишли за местни данъци и такси.
Новоизбраният кмет на Община Садово Димитър Здравков заяви, че дълговете на фамилията са за около 25 000 лв.
Хората от селото са категорични, че проблемът е с внуците на Рашкови, а не със самият него.
Под вниманието на властите са и имотите на Рашкови, за които предстои да излезе оценка дали са незаконни или не. Иначе документите на къщите им са изгорели.

София Христева, която е бивш кмет, е категорична, че винаги е имала „официални отношения“ с Кирил Рашков, а населението в селото е толерантно.

Трима от жителите на селото заявиха, че многократно са пращали жалби срещу Рашкови, включително за заплаха за убийство. „Търсеше ни с ножове, плашеше ни с апелативни прокурори“, заяви един от потърпевшите, който влязъл в пререкание с фамилията за един стол.

Хората искат правосъдие и изселване на клана Рашкови, защото в селото "няма място за убийци".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини