Last news in Fakti

15 Ноември, 2011 15:39 1 583 2

Местят Цар Киро в обикновена килия

  • кирил рашков-
  • цар киро-
  • катуница

Рашков ще дели едно помещение с други 12 обвиняеми

Кирил Рашков ще бъде преместен от луксозната си арестантска стая в следствения арест в Пловдив, оборудвана само с три легла и със собствен санитарен възел, в обикновена затворническа килия. В пловдивския затвор Цар Киро ще дели килия с други 12 обвиняеми.

Според закона, когато разследването по едно дело приключи, прокурорът разпорежда задържаният да бъде прехвърлен от ареста в затвора, където да изчака съдът да насрочи и разглежда делото. Същото се случи преди 5 дни на внука на Кирил Рашков – Кирчо.

Кирил Рашков и вункът му, който носи неговото име, са арестувани по обвинение в отправяне на заплаха за убийство на роднини на премазания от бус с цигани 19-годишен Ангел Петров. Момчето бе убито в родното си село Катуница.

Часове по-рано Рашкови заплашили вуйчото на момчето Веселин Христев и жената, с която живее на семейни начала Иванка Петрова (настойник на убитото момче) с убийство.

Срещу Кирил Рашков има обвинение за закана с убийство. По-късно стана ясно, че срещу него се подготвят още две обвинения - едното е свързано с незаконно лихварство, а другото - за укриване на данъци в особено големи размери.

Вчера приключиха обиските и претърсванията в спиртоварната на Кирил Рашков в Катуница. Злато и оръжие не бяха открити.

С тези проверки беше изпълнено нареждането на прокуратурата за претърсване с металотърсачи на всички къщи и имоти на фамилията Рашкови. Освен трите оброчни плочки и 28-те костенурки, които се оказаха защитен вид, друго не беше открито.

Според хората в Катуница, тези действия е трябвало да бъдат извършени непосредствено след размириците през септември, а не сега. Твърдят, че свидетели са видели, че ценни вещи и покъщнина са изнесени преди дни с камиони от Рашкови.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    0 0 Отговор
    Какъв цар киро бе?никакъв цар не е аз го знам като киро циганина..
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Да бе,хайде да назоваваме нещата с истинските им имена-просто само Киро от Катуница.