Отидете към основна версия

857 1

Още един отцепник от „Атака“

  • атака-
  • цвета георгиева-
  • отцепници

Цвета Георгива напусна групата, недоволна от кооперирането с БСП и ДПС

Снимка: БГНЕС

Народният представител от „Атака“ Цвета Георгиева напуска парламентарната си група. Това съобщи самата тя пред журналисти в кулоарите на парламента. Тя беше единственият депутат от партията на Волен Сиредов, който подкрепи приетия днес на първо четене бюджет за следващата година.

„С това изявление искам да обявя напускането си от ПГ на „Атака” със следните съображения: Преди всичко, не приемам това, че миналата година „Атака” гласува почти същия бюджет, да не кажа 100% същия и имаше аргументи да го подкрепи, а сега със задълбочаването на кризата във всякакви измерения – ние сме против, при условие, че винаги сме твърдели до този момент, че ще бъдем една конструктивно критикуваща, подкрепяща правителството сила“, обясни мотивите си тя. 

Освен това Георгива не е съгласна с „кооперирането между БСП, ДПС и „Атака” с подаването на общото искане пред Конституционния съд за касиране на изборите“.

„Това са моите мотиви и нямам други”, категорична бе Цвета Георгиева. Тя подчерта, че няма да подкрепи друга политическа сила към момента.

Цвета Георгиева е шестият депутат, напуснал групата на „Атака”, сочи справка в сайта на Народното събрание. Така парламентарната група на Волен Сидеров остава с 15 народни представители. При това групата на „Атака” напуснаха и депутатите Камен Петков, Валентин Иванов, Огнян Пейчев, Кирил Гумнеров и Стоян Иванов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини