Отидете към основна версия

2 578 4

Родителски протест срещу хиперактивен първокласник

  • варна-
  • хиперактивен първокласник

Не пускат децата си в клас, искат момчето извън училище

Десетки родители и техните първокласници от варненското училище „Найден Геров“ излязоха на протест заради хиперактивно дете, създаващо сериозни проблеми на връстниците си. В понеделник част от възмутените майка и татковци не пуснаха децата си в класната стая от страх, че отново могат да станат жертва на момченцето, съобщава в. „Черно море“.

Директорът на учебното заведение Мария Нестева призна, че хиперактивното дете има прояви на агресия. В междучасията налитало на бой и често удряло свои съученици. Имало дори случай, в който първокласникът съборил от стола дете, то си ударило главата и било прието в болница.

„Разбирам напълно родителите и техните притеснения. Нормално е да се страхуват за здравето на децата си, но това дете трябва да учи в масово училище и да бъде интегрирано сред връстниците си", смята директорът.

Родителите твърдят, че са сезирали редица институции за проблема, но никой не обръща внимание на молбата им за помощ. За това предприемат радикални мерки, докато въпросът не бъде решен докрай.

Мария Нестева обясни, че е направила постъпки на проблемното дете да бъде назначен социален асистент, който да стои с него и да му помага по време на учебния процес. Предложила на разтревожените родители през междучасията да има дежурен учител в коридора, но те отказали. "Настояват хиперактивното момче да бъде извън класната стая", обясни директорът на "Найден Геров".

За проблема са сезирани Регионалният инспекторат по образование, общината и отдела за закрила на детето.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини