Last news in Fakti

23 Ноември, 2011 11:46 1 386 7

Втори ден деца остават вкъщи заради агресивен съученик

  • варна-
  • първокласник

Лекарска комисия ще решава дали първолакът е хиперактивен или палав

Втори пореден ден 18 първолаци oт варненското училище "Найден Геров" вече втори ден пропускат занятията в час, заради хиперактивен техен съученик. Разтревожените им родители не ги пускат в клас и настояват буйният Митко да бъде преместен в друго училище. В клас от 22 деца от два дни влизат само четири.

Директорът на учебното заведение Мария Нестева призна, че хиперактивното дете има прояви на агресия. В междучасията налитало на бой и често удряло свои съученици. Имало дори случай, в който първокласникът съборил от стола дете, то си ударило главата и било прието в болница.

„Разбирам напълно родителите и техните притеснения. Нормално е да се страхуват за здравето на децата си, но това дете трябва да учи в масово училище и да бъде интегрирано сред връстниците си“, смята директорът.

Родителите твърдят, че са сезирали редица институции за проблема, но никой не обръща внимание на молбата им за помощ. За това предприемат радикални мерки, докато въпросът не бъде решен докрай.

По думите на майката на Митко, момчето е станало агресивно, заради обиди от страна на съучениците му. Митко често бил наричан глупак, а настроенията срещу него са плод на родителите на децата, които вкъщи открито говорят против Митко.

Майката вече е предприела мерки и води сина си на терапия. Лекарска комисия ще трябва да прецени дали първолакът е хиперактивен или просто палав.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Иванов

    1 0 Отговор
    Няма ли кой да му напукаа шамарите на този пикльо???
  • 2 сс

    0 1 Отговор
    Защо да му напукат шамарите,ако вярно го обиждат.???

    Коментиран от #5

  • 3 преди1989

    1 0 Отговор
    Едно време учителите биеха шамари на такива ученици, дърпаха ни ушите. Имаше ефект.. от личен опит го казвам. Демокрацията забрани тази практика и ето резултата!
  • 4 Явор Иванов

    1 0 Отговор
    Едно време учителите добре са ги възпитавали в час с пръчката - ех, ако можеше и днес да е така...Нямаше да гледаме малоумни гамени да тероризират и да се подиграват с учителите, особен с жените!
  • 5 Явор Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "сс":

    @2 Нали не мислиш, че всичките 18 първолаци са го обиждали?
  • 6 бай иван

    1 0 Отговор
    ехх къде са добрите стари времена, когато ти шибваха два шамара и те пращаха в ъгъла с вдигнати ръце за час, да ти мине агресивното и хиперактивно настроение.
  • 7 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Да солидарен съм с ВАС №6 байИВАН,№5ЯВОР ИВАНОВ.